08:37 26.06.2021

В Одесі судитимуть підприємців, які привласнили понад 11 млн грн на будівництві військових казарм

2 хв читати
В Одесі судитимуть підприємців, які привласнили понад 11 млн грн на будівництві військових казарм

Територіальне управління Держбюро розслідувань (ДБР) Краматорська завершило досудове розслідування і направило до суду обвинувальний акт щодо підприємців, які заволоділи бюджетними коштами під час будівництва казарм для військовослужбовців у Маріуполі.

"Встановлено, що підприємець з Одеси вирішив привласнити бюджетні гроші і привернув до злочинної схемі свою дружину і знайомого, які були директорами пов'язаних з будівництвом підприємств", - повідомила прес-служба ДБР.

Починаючи з 2018 року, вони укладали договори з будівництва казарм зі Східним територіальним квартирно-експлуатаційним управлінням Міністерства оборони України і видавали до оплати замовнику акти приймання виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість, в які були внесені недостовірні відомості.

"Слідством встановлено близько 20 фактів завищення обсягів виконаних будівельних робіт у звітності та бухгалтерських документах, а також вартості використаних матеріалів", - наголошується в повідомленні.

За даними попереднього розслідування, за період з вересня 2018 року до червня 2019 особи протиправно заволоділи 11,4 млн грн державних коштів, які вони отримали як оплату за нібито виконані будівельні роботи та використані матеріали.

Зазначені особи обвинувачуються в заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому організованою групою в особливо великих розмірах, а також у видачі посадовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч.5 ст.191, ч.3 ст.28 і ч.2 ст.366 КК України).

Людина, який створила і очолила цю злочинну групу, також обвинувачується в створенні організованої групи, організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем, організації службової підробки, здійсненими організованою групою в особливо великих розмірах (ч.3 ст.27, ч.5 ст.191 КК України).

У разі доведення провини обвинуваченим загрожує позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

"Начальник Східного територіального квартирно-експлуатаційного управління Міністерства оборони України, яке виступило замовником будівництва казарм, не забезпечив перевірки виконаних робіт і їх вартості, і підписав підроблені документи", - наголошується в повідомленні.

Йому повідомлено про підозру 21 травня 2021 у недбалому ставленні до служби, що спричинило тяжкі наслідки, скоєному в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч.3 ст.425 КК України). Слідство триває, очікуються результати військової експертизи.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій і оборонній сфері Об'єднаних сил, оперативний супровід - Національна поліція України.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА