07:59 12.06.2021

Кулеба: Є спроби узгодити порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна, але місце їх зустрічі поки не обговорюється

1 хв читати
Кулеба: Є спроби узгодити порядок денний зустрічі Зеленського і Путіна, але місце їх зустрічі поки не обговорюється

Є спроби узгодити порядок денний зустрічі президентів України і Росії Володимира Зеленського і Володимира Путіна, але місце їх зустрічі поки не обговорюється, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Зараз місце зустрічі президентів Путіна і Зеленського не обговорюється. Є певні контакти, спроби узгодити порядок денний зустрічі, але до географії ще не дійшли", - сказав Кулеба в ефірі телеканалу "Україна 24" у п'ятницю.

Глава МЗС додав, що організувати таку зустріч буде надзвичайно складно.

"Але якщо ми побачимо, що на цій зустрічі ми дійсно зможемо вирішити питання, необхідні для припинення війни в Україні, російської агресії проти України і відновлення нашої територіальної цілісності, ми, безумовно, не пошкодуємо ніяких сил для того, щоб така зустріч відбулася", - наголосив Кулеба.

Також він додав, що не варто боятися зустрічі президентів Зеленського і Путіна.

"Ми ж всі розуміємо, що питання миру в Україні треба вирішувати з Путіним особисто. Питання - в якому форматі. Президент України вже неодноразово довів, що він дуже чітко захищає українські "червоні лінії" і принципові важливі для нас питання, тому я особисто готовий організовувати зустріч президента Путіна і президента Зеленського, тому що я знаю, що ми з цієї зустрічі вийдемо або з перемогами, або, як мінімум, без поразок", - пояснив Кулеба.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА