12:41 21.05.2021

Рудик: "Північний потік-2" - це зброя Росії в гібридній війні проти України

1 хв читати
Рудик: "Північний потік-2" - це зброя Росії в гібридній війні проти України

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" є зброєю Росії в гібридній війні проти України, а також прямою загрозою енергетичній безпеці Європи, заявила лідерка партії "Голос", народний депутат Кіра Рудик.

Коментуючи ухвалене Верховною Радою звернення до Конгресу США (проект постанови №5520) із закликом запровадити санкції проти всіх учасників будівництва "Північного потоку-2", політик пояснила, що його вже практично завершено, проте за допомогою міжнародних партнерів запуск газопроводу ще можна зупинити.

"Проект "Північний потік-2" є прямою загрозою не тільки енергетичній безпеці України, а і Європи. Це зброя Росії в гібридній війні, додатковий інструмент впливу та тиску на Європу. Крім того, це значно дорожчий газ для українців, а також менші доходи від його транзиту для держави. Зокрема, в разі запуску "Північного потоку-2" Україна щороку втрачатиме $1,5 млрд", - наводить слова Рудик прес-служба партії "Голос".

За словами депутата, блокування будівництва газопроводу на сьогодні є єдиним способом позбавити Росію найсильнішого важеля впливу на європейські країни.

"Україна дуже вдячна США за послідовну позицію щодо незаконних дій країни-агресора. І сьогодні ми розраховуємо на підтримку наших колег в американському Конгресі, щоб разом зупинити агресора", - додала депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА