19:49 10.03.2021

СММ ОБСЄ зафіксувала понад 150 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за добу

2 хв читати
СММ ОБСЄ зафіксувала понад 150 порушень режиму припинення вогню на Донбасі за добу

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) продовжувала фіксувати зростання порушень режиму припинення вогню на Донбасі протягом попередньої доби, 9 березня, повідомляється на сайті міжнародної організації.

Відповідно до звіту організації, СММ ОБСЄ зафіксувала 128 порушень режиму припинення вогню у вівторок у Донецькій області та 26 у Луганській області. За попередній звітний період їх було менше, відповідно, 105 таких порушень у Донецькій і 20 у Луганській області.

Спостерігачі місії чули 77 порушень режиму припинення вогню, включаючи 54 вибухи невизначеного походження неподалік від Донецької фільтрувальної станції (ДФС) приблизно у той час, коли автобус із працівниками станції слідував із ДФС.

Крім того, у Луганській області поблизу населеного пункту Троїцьке співробітники СММ зафіксували постріли зі стрілецької зброї у напрямку безпілотного літального апарату малого радіусу, що належить ОБСЄ.

Згідно з даними звіту, протягом 9 березня співробітники СММ ОБСЄ продовжували здійснювати моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах смт Станиця Луганська та м. Золотого (Луганська область) і Петрівського (Донецька область), на трьох КПВВ, а також на трьох відповідних блокпостах збройних формувань у Луганській області.

Як зазначають в ОБСЄ, після засідання ТКГ 22 липня 2020 року, на якому було досягнуто домовленостей про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, починаючи з 00:01 27 липня 2020 року і до сьогодні СММ зафіксувала щонайменше 11 тисяч порушень режиму припинення вогню у Донецькій і Луганській областях, зокрема 4 132 вибухи, проліт 1 450 невизначених боєприпасів, 116 спалахів дульного полум'я, 63 освітлювальні ракети, а також щонайменше 5 971 - черг і пострілів.

Джерело:

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА