12:00 24.02.2021

Апеляції на вирок Стерненку ще не надходили - прокурор Одеської області

2 хв читати
Апеляції на вирок Стерненку ще не надходили - прокурор Одеської області

Керівник Одеської обласної прокуратури Сергій Костенко повідомив, що апеляції на вирок одеському активістові Сергію Стерненку від захисту ще не поступали, сторона обвинувачення також вивчає вирок.

"Я наразі не маю інформації про те, що її (апеляцію на вирок суду - ІФ) подала сторона захисту, а прокуратура лише вчора отримала вирок, і ми його ще вивчаємо", - сказав Костенко на брифінгу в середу в Києві.

Він додав: "Коли будуть подані апеляції, то провадження буде спрямовано до апеляційного суду, а апеляційний суд, відповідно, визначить дату, коли справу буде призначено до розгляду".

Раніше, 23 лютого, Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича.

Представники об'єднання "Рух опору капітуляції" у зв'язку з оголошенням вироку Стерненку заявили про наміри у вівторок увечері провести акцію протесту в Києві на вул. Банковій, де розташований Офіс президента України. Також акції відбулися в деяких інших містах України.

Унаслідок сутичок, що сталися у вівторок увечері біля будівлі Офісу президента України в центрі Києва, постраждали 27 співробітників поліції та бійців Нацгвардії. До управління поліції доставили 24 активних учасників акції.

"У них узяли пояснення і відпустили", - розповіли в поліції Києва.

За фактами цих подій слідчі поліції Києва розпочали кримінальне провадження.

Як повідомлялося, 11 червня 2020 року Стерненка викликали на допит у СБУ, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві й незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з людей, які напали на нього, і смертельно поранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 60 діб. 18 грудня минулого року суд направив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку також висунули обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

23 лютого Приморський районний суд Одеси засудив Стерненка до 7 років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Термін відбуття покарання - з 23 лютого 2021 року. Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковано половину всього майна, що належить йому.

Пізніше депутатська фракція "Голос" у Верховній Раді ініціювала збір підписів за відставку генерального прокурора Ірини Венедіктової у зв'язку з вироком Стерненку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок -

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстрілювали Марганецьку та Мирівську громади, а також громади Криворіжжя, є поранена

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА