14:25 16.02.2021

DCH пропонує допомогу у відновленні київської садиби авіаконструктора Сікорського

2 хв читати
DCH пропонує допомогу у відновленні київської садиби авіаконструктора Сікорського

Група DCH направила офіційну пропозицію у наданні сприяння у відновленні садиби авіаконструктора Ігоря Сікорського у Києві (вул. Ярославів Вал, 15б), повідомила прес-служба DCH.

"Зважаючи на значимість історичної особистості Ігоря Сікорського для історії України та українського авіабудування, DCH готова взяти участь у цьому проекті - взяти на себе частину витрат, а також забезпечити виконання необхідних будівельних робіт", - повідомляється у релізі.

Будівля на вул. Ярославів Вал, 15б перебуває у віданні Міністерства оборони України, про намір профінансувати проект її реставрації повідомляло Посольство Сполучених Штатів Америки та корпорація Sikorsky Aircraft.

"Офіційні листи за підписом власника та президента DCH Олександра Ярославського, у яких міститься пропозиція організаційно та ресурсно підтримати проект відновлення садиби Ігоря Сікорського у Києві, вже направлені її високоповажності пані Христині Квін, тимчасовому повіреному у справах США в Україні та міністру оборони України Андрію Тарану", - зазначено у повідомленні.

Інвестпортфель DCH містить активи в таких галузях, як будівництво та девелопмент (мережа ТРЦ "Караван Megastorе" в Києві, Харкові та Дніпрі, готель Kharkiv Palace, ЖК "Воздвиженка"), фінанси (страхова компанія "ІНГО"), промисловість (ХТЗ, рудник "Суха Балка", Дніпровський метзавод), транспорт (міжнародний аеропорт "Харків"), спорт (регбійний клуб "Олімп"). Серед реалізованих проектів у сфері девелопменту - зведення у Харкові нового аеропорту, реставрація історичної будівлі старого терміналу, будівництво нового стадіону, першого в місті готелю 5* та інших об'єктів для чемпіонату з футболу Євро-2012.

Як повідомлялося, раніше Міноборони передало садибу Сікорського в оренду на 49 років благодійному фонду "Музей історії повітроплавання та авіації ім. Сікорського", проте у 2013 році договір був розірваний після судового розгляду.

Раніше мер Києва Віталій Кличко повідомляв, що влада столиці також домагається передачі садиби Сікорського на баланс міста для проведення реставрації та створення там музею.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА