12:16 13.02.2021

Зеленський зустрівся з українськими моряками з судна Stevia, звільненими з піратського полону

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський зустрів у Києві шістьох українських громадян-членів екіпажу судна Stevia, яких захопили пірати в Гвінейській затоці в грудні 2020 року.

Як повідомила прес-служба президента, під час нападу на судно пірати вивезли в невідомому напрямку шістьох українських моряків Олександра Соручана, Семена Резніченка, Костянтина Андрєєва, Олександра Коровкіна, Владислава Чебана та В’ячеслава Сандеровського, а також двох громадян Албанії.

Міністерство закордонних справ України забезпечувало звільнення моряків з піратського полону. Було налагоджено переговорний процес судновласника з викрадачами. Звільнити українців вдалося наприкінці січня 2021 року. Вони були доставлені в Порт-Харкорт, де пройшли необхідне медичне обстеження, а потім – в Лагос і Стамбул (Туреччина). 13 лютого вони прибули до Києва.

"Ми отримали інформацію про захоплення. Почали працювати в Міністерстві закордонних справ. Викрадачі хотіли дуже багато. Але дипломати прекрасно попрацювали – і МЗС, і наші розвідники. Була зроблена досить складна комбінація. Людей повернули. Операція пройшла блискуче, адже всі люди здорові й живі. Ми знаємо випадки, коли це може тривати багато років. Вважаю, що це прекрасна перемога для України. Ми повертаємо всіх", – сказав Зеленський, вітаючи моряків на Батьківщині.

Зеленський поцікавився умовами, в яких пірати утримували українців. Моряки розповіли, що їх тримали в джунглях серед мангрових лісів, де було дуже багато комарів.

"Це було страшно. Навколо тебе – двадцять людей з автоматами цілодобово", – сказав один з моряків і додав, що більшість викрадачів були в стані сильного наркотичного сп'яніння.

Президент запропонував направити українців до лікарні "Феофанія" на кілька днів для проходження медичного обстеження та відновлення здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА