17:33 04.02.2021

Причиною пожежі в Запорізькій лікарні могло стати займання повітряно-кисневої суміші, не виключає глава МОЗ

2 хв читати
Причиною пожежі в Запорізькій лікарні могло стати займання повітряно-кисневої суміші, не виключає глава МОЗ

Причиною нічної пожежі в Запорізькій обласній клінічній лікарні, що забрала життя чотирьох людей, могло стати займання повітряно-кисневої суміші в палаті реанімації, повідомив журналістам глава МОЗ Максим Степанов, який у четвер побував на місці трагедії.

"У зв'язку з чим стався практично вибух? Виходячи з того, що ми почули, - досить швидке поширення вогню, і практично не було можливості врятувати цих людей", - розповів Степанов журналістам у Запоріжжі в четвер.

Глава МОЗ наголосив, що необхідно зробити все можливе, щоб не допустити таких трагедій у майбутньому.

"Ми почали так швидко рухатися щодо кисневих систем: створення цих кисневих систем, збільшення їх потужностей. І ще у вересні, мені здається, було надано відповідне доручення уряду щодо посилення перевірок із точки зору безпеки, тому що ми розуміємо, що вони вогненебезпечні. Нам необхідно зосередитися, щоб у майбутньому країна не переживала таких трагедій", - наголосив міністр.

Наразі слідство розглядає кілька версій того, що сталося, серед яких людський фактор, несправність медичного обладнання, а також підпал. Здійснюються експертизи.

Як повідомлялося, 3 лютого в Запорізькій обласній інфекційній клінічній лікарні виникла пожежа - відбувся спалах медичного обладнання в реанімаційному відділенні. Внаслідок загинули четверо людей: троє пацієнтів, які були на штучній вентиляції легенів, а також лікар-анестезіолог. Від вогню і задимлення постраждали ще двоє медпрацівників лікарні, яких госпіталізовано до місцевого опікового центру.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА