12:32 22.01.2021

Фонд боротьби з COVID-19 у 2020 році не використав 231 млн грн на доплати медикам - Рахункова палата

2 хв читати
Фонд боротьби з COVID-19 у 2020 році не використав 231 млн грн на доплати медикам - Рахункова палата

Фонд боротьби з COVID-19 за підсумками 2020 року не використав 116 млн грн, або майже 35% передбаченої суми на доплату медикам медзакладів системи управління Міністерства охорони здоров'я, і 115 млн грн (2,2% передбаченої суми) медикам комунальних медзакладів, повідомляє прес-служба Рахункової палати з посиланням на голову Рахункової палати Валерія Пацкана.

Доплати працівникам медзакладів здійснювали за рахунок бюджетної програми доплати медикам закладів охорони здоров'я, що надають медичну допомогу хворим на COVID-19. Загальна сума бюджетної програми - 5,5 млрд грн.

Кошти розподілялися за двома напрямами: 337 млн грн - на доплати медпрацівникам закладів охорони здоров'я, що входять до сфери управління Міністерства охорони здоров'я, 5,2 млрд грн - на доплати медичним та іншим працівникам 1,563 тис. закладів охорони здоров'я комунальної форми власності.

За даними прес-служби Рахункової палати, зокрема, за рахунок передбачених 337 млн грн для доплат медикам у медзакладах системи управління МОЗ планувалися доплати більше ніж для 26 тис. медиків у розмірі в середньому 2,637 тис. грн на одну людину в 100 закладах охорони здоров'я за період вересень-грудень 2020 року. Зокрема, виплати передбачалися для 8,371 тис. лікарів, 12,236 тис. осіб середнього медперсоналу і 5,627 тис. - молодшого медперсоналу.

Як повідомляє Рахункова палата, за фактом МОЗ виділило на доплати лише 221 млн грн для 192 медичних заклади. Найбільші виплати отримали клініки "Охматдит" - 19,2 млн грн, Інститут серця - 10,2 млн грн, Центр дитячої кардіології та кардіохірургії - 9,3 млн грн, Національний інститут раку - 8,9 млн грн, державний заклад "Спеціалізована багатопрофільна лікарня №1" - 8,9 млн грн. Крім того, з цієї бюджетної програми доплати були перераховані для дитячих спеціалізованих санаторіїв, науково-дослідних інститутів, державних установ, медичних університетів тощо.

У 2021 році Рахункова палата планує провести аналіз використання у 2020 році коштів, спрямованих на боротьбу з COVID-19.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА