09:02 20.12.2020

Українсько-американські відносини можуть бути посилені завдяки глибоким відносинам з Україною Байдена, переконаний Зеленський

2 хв читати
Українсько-американські відносини можуть бути посилені завдяки глибоким відносинам з Україною Байдена, переконаний Зеленський

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що українсько-американські відносини можуть бути посилені завдяки тому, що новообраний президент США Джо Байден до свого президентства мав глибокі відносини з Україною, повідомила прес-служба Офісу президента.

"Новий президент Джо Байден ... ще до свого президентства, так би мовити, мав глибокі відносини з Україною і добре розуміє росіян, добре розуміє різницю між Україною і Росією і, мені здається, добре розуміє ментальність українців. Це дуже допоможе посилити ці відносини і додати в процесі врегулювання війни на Донбасі і деокупацію наших територій. Мені здається, США можуть сильно додати, дуже сильно", - сказав Зеленський в інтерв'ю для The New York Times.

На думку Зеленського, самі жителі США антиукраїнської риторики не дозволять нікому, хто представляє американську владу. "Америка дійсно доводить свою підтримку, ми вдячні за санкційну політику - вона серйозна. І про кримські санкції, і про "Північний потік"- це для нас було стратегічно (важливо - ІФ), і це було дуже складно".

Зеленський зазначив, що стосовно "Північного потоку" США "точно зіграли головну скрипку".

"Тому я повинен подякувати за це Сполученим Штатам періоду Дональда Трампа і його адміністрації. Я вдячний за те, що ми стали партнерами НАТО з розширеними можливостями, за всі санкційні дії проти Росії, а також за навчання з НАТО. Наші відносини не припиняються. Що стосується економіки, я вважаю, що цих відносин було мало", - заявив президент.

Глава української держави додав, що для України є важливими меседжі Байдена щодо концепту глобального стратегічного бачення безпеки в Європі. "Якщо ми говоримо про безпеку в Європі, то єдина війна в Європі сьогодні - це війна на Донбасі. Це війна, війна саме України", підсумував Зеленський.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА