19:58 15.12.2020

У Туркменістані вводяться обмеження на час зимових канікул на тлі пандемії COVID-19

2 хв читати
У Туркменістані вводяться обмеження на час зимових канікул на тлі пандемії COVID-19

Влада Туркменістану, яка заперечує наявність захворювань COVID-19 в країні, вводить обмежувальні заходи на час зимових канікул через складну епідеміологічну обстановку в регіоні та світі, повідомляє Туркменське інформаційне агентство ORIENT.

Зокрема, обмеження вводяться на відпочинок школярів у дитячих оздоровчих центрах відпочинку в містечку Гекдере (передгір'ї Копетдагу поблизу Ашгабада) і у велаятах (областях) країни в період зимових канікул навчального року 2020-2021 років.

Крім того, студенти вищих та середньо-спеціальних навчальних закладів зимові канікули проведуть у місцях навчання під наглядом викладачів.

Учні спеціалізованих шкіл-інтернатів, прийняті на навчання з велаятів, також проведуть зимові канікули в своїх освітніх установах. Організація їх зимового відпочинку за спеціальною програмою і харчування будуть профінансовані за рахунок державного бюджету.

Як повідомлялося, на початку грудня влада Туркменістану в зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою скасувала новорічні ранки для дітей, які традиційно проводилися біля головної ялинки країни в столиці.

Також у зв'язку зі складною епідеміологічною обстановкою влада Туркменістану продовжила до кінця цього року введені раніше обмеження на роботу об'єктів торгівлі, громадського харчування та релігійних установ.

Також до 1 січня 2021 року залишаться закритими мечеті і культові місця паломництва.

Хоча офіційна влада Туркменістану не підтверджує випадків зараження на COVID-19, в країні з метою недопущення поширення коронавірусної інфекції до кінця року призупинено закордонне авіасполучення, рух пасажирських поїздів і міжміських автобусів, закриті мечеті, торгові центри, підприємства сфери культури і побутового обслуговування.

З середини листопада введені обмеження на пересування громадян старше 50 років міжміськими маршрутами, а також на їх службові відрядження.

У ВООЗ висловили стурбованість інформацією про зростання в країні випадків захворювання на пневмонію і рекомендували уряду вжити заходів, як якщо б COVID-19 вже поширювався країною.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

Ініціатива щодо посилення української ППО вже зібрала майже мільярд євро - МЗС Німеччини

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

В Україні активно розвивається серійне виробництво наземних дронів

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА