13:47 26.11.2020

Зеленський запропонував присвоїти звання Героя України гендиректору КБ "Південне" Дегтяреву посмертно

2 хв читати

Президент України Володимир Зеленський ініціює присвоєння посмертно звання Героя України генеральному директору КБ "Південне" Олександру Дегтяреву, який помер від COVID-19 24 листопада.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Зеленський узяв участь у церемонії прощання з Олександром Дегтяревим. Церемонія відбулася в Палаці культури машинобудівників у м. Дніпрі.

Президент наголосив, що смерть Дегтярева - це велика втрата для ракетно-космічної галузі України і всього світу.

"Це був великий український конструктор, видатний учений. Він багато чого зробив. Був директором КБ "Південне" багато років поспіль, починав з інженера. Мої співчуття рідним і близьким", - зазначив Зеленський.

Так, президент ініціював присвоєння Дегтяреву звання Героя України посмертно. "Я думаю, що ця людина достойна бути Героєм України, тому що це патріот, який прославляв Україну в усьому світі... Головне сьогодні – не забувати та підтримувати підприємство. Я обіцяю, що це обов’язково буде зроблено", - сказав Зеленський.

Він також наголосив на важливості розвитку космічної галузі України.

"Я думаю, що у нас є великі шанси, тому що розум нікуди не дівся, а знання передавали молодим учням. Тому обов’язково будемо розвивати напрям, країна повинна будувати ракети, будувати та запускати свої супутники", - додав Зеленський.

У церемонії також взяли участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак, віце-прем'єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко, голова Дніпропетровської ОДА Олександр Бондаренко.

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА