07:30 19.11.2020

Зеленський і Шмигаль у режимі відеозв'язку обговорили можливі заходи щодо полегшення ведення бізнесу для малих і середніх підприємців

2 хв читати
Зеленський і Шмигаль у режимі відеозв'язку обговорили можливі заходи щодо полегшення ведення бізнесу для малих і середніх підприємців

Президент України Володимир Зеленський відеозв'язком обговорив із прем'єр-міністром Денисом Шмигалем заходи щодо поліпшення умов ведення підприємництва для представників малого та середнього бізнесу, повідомляє прес-служба Офісу президента України.

Глава держави наголосив, що уряд повинен проводити більш тісну комунікацію з бізнесом щодо своїх дій, щоб підприємці розуміли вектор руху країни.

"Вам потрібно частіше говорити з бізнесом. Я думаю, тому що їм не вистачає комунікації, вони багато чого не бачать, що ви робите, і не розуміють, куди дивиться держава і куди йде", - зазначив Зеленський.

Прем'єр-міністр України наголосив, що Кабмін напрацював низку законодавчих змін щодо полегшення ведення бізнесу. Йдеться про перегляд списку порушень, за які підприємців штрафуватимуть, а також про розмір таких санкцій.

"Напруга сьогодні стосується, серед іншого, необґрунтовано високих штрафів - там насправді мільйонні штрафи, які фактично призводять до банкрутства підприємців. А штрафи повинні стимулювати "відбілювання" економіки, малого і середнього бізнесу", - розповів глава уряду.

На думку прем'єр-міністра України, Кабмін готовий говорити з бізнесом про можливі законодавчі стимули в разі введення карантину - як "вихідного дня", так і жорсткого. До кінця тижня уряд розробить драфт законопроекту з відповідними змінами щодо полегшення ведення бізнесу, а на наступному тижні після консультацій з підприємцями його можна буде подавати на розгляд Верховної Ради.

"До п'ятниці треба підготувати драфт цього законопроекту, це дуже важливо, щоб все прискорити. І можемо його подавати як невідкладний від президента. Формат, в якому подавати, передбачає, щоб законопроект був узгоджений і було однакове розуміння і в комітеті, і в Міністерстві фінансів , і найголовніше - у людей. Саме у людей, яким зараз дуже складно", - зазначив Зеленський.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА