19:14 10.11.2020

Карантинні обмеження на роботу клінік у режимі "помаранчевої зони" поширюються на приватні клініки, але рішення залишається за власником

2 хв читати
Карантинні обмеження на роботу клінік у режимі "помаранчевої зони" поширюються на приватні клініки, але рішення залишається за власником

Карантинні обмеження на роботу медустанов в режимі чинної "помаранчевої зони" через COVID-19 поширюються на приватні клініки, але рішення про зупинку роботи залишається за власником, вважає медичний юрист, керівник адвокатського бюро Олени Бабич Олена Бабич.

"Оскільки в постанові Кабміну №641 немає деталізації, що обмеження стосуються тільки закладів охорони здоров'я державної і комунальної форми власності, це обмеження стосується всіх лікувальних установ, зокрема приватних", - сказав вона агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи обмеження в зв'язку з поширенням на всій території України т.зв. "помаранчевої" карантинної зони.

Разом із тим, Бабич зазначила, що "рішення про закриття клініки або проведенні операцій залишається за керівником/власником кожної клініки".

"Я особисто не чула, щоб хтось планував закриватися", - сказала вона.

Бабич зазначила, що під час карантинних обмежень, введених навесні, деякі приватні клініки закривалися.

"Більшою мірою це були стоматології, щодо яких місцевими органами влади в деяких регіонах були прийняті прямі заборони на здійснення діяльності", - сказала вона.

Як повідомлялося, заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко за підсумками селекторних нарад з регіонами України в понеділок повідомив, що Україна переходить на другий етап реагування на поширення COVID-19 і що українські клініки з 9 листопада перестають приймати на планові операції, переходять тільки на лікування пацієнтів з COVID-19.

Пізніше МОЗ роз'яснив, що зазначені обмеження, зокрема, передбачені постановою Кабінету міністрів №641 про встановлення карантину та впровадження посилених протиепідемічних заходів на території з широким розповсюдженням COVID-19 від 22 липня №641. Обмеження на надання медпослуг вводяться для територій, де встановлено "помаранчевий" рівень епідемічної небезпеки, тобто в усій Україні.

При цьому, незважаючи на заборону на проведення планової госпіталізації через COVID-19 в українських клініках продовжать надавати меддопомогу в низці випадків, зокрема, медичну допомогу у зв'язку з вагітністю, пологами, а також медичну допомогу онкопацієнтам.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ексмера Балаклії, підозрюваного в держзраді, судитимуть заочно - прокуратура

Кількість бойових зіткнень на фронті зросла до 55, ситуація в районі Липців контрольована - Генштаб ЗСУ

Через обстріл у с. Іванівці поранений місцевий житель - Херсонська ОВА

Стефанчук обіцяє знайти компроміс щодо внесення до порядку денного парламенту законопроєкту про заборону діяльності релігійних організацій, пов'язаних із Росією

Агресор завдав ракетного удару по виробничій інфраструктурі Конотопа - Сумська ОВА

Ніхто не ставить під сумнів легітимність української влади - Порошенко

У засіданні ВР оголошено перерву - Железняк

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА