13:16 03.11.2020

Шахтарі з Вугледара біля ВР вимагають погашення боргів із зарплати та забезпечення 100%-ї реалізації видобутого ними вугілля - Волинець

2 хв читати
Шахтарі з Вугледара біля ВР вимагають погашення боргів із зарплати та забезпечення 100%-ї реалізації видобутого ними вугілля - Волинець

Шахтарі державних вуглевидобувних підприємств "Шахта ім. Сургая" та "Південнодонбаська №1" (Вугледар, Донецька обл.) проводять біля Верховної Ради акцію протесту з вимогою погасити заборгованість із заробітної плати, повідомив народний депутат Михайло Волинець ("Батьківщина") на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, до списку вимог шахтарів-протестувальників також включено збільшення видатків у держбюджеті на програму "Реструктуризація вугільної галузі", з якої традиційно перерозподіляють кошти на зарплати.

Крім того, гірники хочуть підвищення рівня тарифних ставок й окладів до 25% для збільшення зарплати й повернення підземного стажу інженерно-технічним працівникам.

Голова Незалежної профспілки гірників України (НПГУ) також повідомив, що протестувальники вимагають розробити механізм державного регулювання ціноутворення на вугільну продукцію на внутрішньому ринку, забезпечити на постійній основі 100%-ву реалізацію вугільної продукції, яку добувають держшахти, встановити держшахтам тариф на е/е для споживачів першого класу, надати їм статус захищеного споживача, виділити з держбюджету кошти на погашення заборгованості за спожиту держшахтами е/е (до 1 липня 2019 року), заборонити повне відключення електропостачання держшахатам на період карантину.

Протестувальники, за словами Волинця, також вимагають забезпечити пріоритет використання вітчизняного енергетичного та коксівного вугілля, обмежити використання імпортованого, а також продовжити заборону на імпорт е/е з РФ та Білорусі.

За даними Міністерства енергетики України, державні шахти, що входять у його сферу управління, в січні-вересні 2020 року скоротили видобуток рядового вугілля на 24,6% порівняно з аналогічним періодом минулого року - до 2 млн 37,5 тис. тонн. Зокрема, видобуток "Шахти ім. Сургая" становив 253,1 тис. тонн (-44,6% проти січня-вересня-2019), "Південнодонбаської №1" - 106,6 тис. тонн (-67,7%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА