20:13 30.09.2020

Зеленський підписав закон про введення технічного регламенту на будівельну продукцію на ринку

2 хв читати
Зеленський підписав закон про введення технічного регламенту на будівельну продукцію на ринку

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про введення технічного регламенту на будівельну продукцію, який забезпечить імплементацію в законодавство України положень регламенту Європейського Союзу щодо якості будівельних продуктів.

Як повідомляє у четвер увечері прес-служба глави держави, закон "Про надання будівельної продукції на ринку" №850-ІХ, який Верховна Рада ухвалила 2 вересня, має на меті гармонізацію умов функціонування вітчизняного ринку будівельної продукції європейським правилам.

Закон визначає правові та організаційні засади введення в обіг або надання будівельної продукції на ринку. Встановлюється перелік зобов'язань учасників ринку та визначаються засади декларування технічних показників будівельної продукції.

Документ також встановлює вимоги до споруд і запроваджує механізми забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем споруд і будівельної продукції.

Закон має допомогти унеможливити потрапляння фальсифікату та небезпечної продукції на вітчизняний ринок, а також запровадити європейські підходи до розміщення на ринку будівельної продукції. Крім того, закон сприятиме створенню умов для вільного пересування товарів і послуг на ринку, підвищенню інвестиційної привабливості України, підвищенню безпеки та надійності будівель і споруд, запровадженню механізмів забезпечення взаємозв'язку нормативних вимог до інженерних та конструктивних систем споруд і будівельної продукції.

Як повідомлялося, робота над законопроектом тривала понад рік за участю галузевих і профільних асоціацій. Раніше народний депутат Олена Шуляк пояснювала, що імплементація створює передумови для діяльності органів, які здійснюватимуть нагляд за рухом будматеріалів від виробника на будівництво.

Закон дасть змогу впровадити комплексну систему перевірок будматеріалів на відповідність стандартам якості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА