11:51 22.09.2020

КС у відкритому режимі слухає справу про тлумачення "гідних умов життя"

1 хв читати

Велика палата Конституційного Суду України на пленарному засіданні у формі усного провадження слухає справу за конституційним поданням 142 народних депутатів про офіційне тлумачення окремого положення абзацу 4 преамбули Конституції - словосполучення "гідних умов життя" людини в системному зв'язку з низкою інших положень Основного закону.

Як передає у вівторок кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", суддя-доповідач у справі Галина Юровська виклала суть подання. На думку народних депутатів, необхідність офіційного тлумачення того, які умови життя людини слід вважати гідними, виникла з урахуванням соціальної спрямованості економіки та зобов'язань держави забезпечувати права і свободи людини.

Представник автора конституційного подання народний депутат Галина Третьякова у своєму виступі зазначила, що прожитковий мінімум у бюджетному кодексі неадекватний реальному прожитковому мінімуму.

За її словами, система обов'язкового соціального страхування керується не державою і не забезпечує повною мірою соціального захисту.

Третьякова зазначила, що, на її думку, є різниця між правом на рівень гідного життя і правом на гідне життя, і ці дефініції слід уточнити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА