07:14 21.09.2020

МК "Запоріжсталь" у рамках акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадив 200 дерев у Запоріжжі

2 хв читати
МК "Запоріжсталь" у рамках акції "Врятуємо Дніпро разом!" висадив 200 дерев у Запоріжжі

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь", один із найбільших платників податків України та Запорізької області, в рамках громадської екологічної ініціативи "Врятуємо Дніпро разом!" висадив близько 200 дерев на березі Дніпра вздовж Набережної магістралі.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства, у висадці дерев взяли участь молодь та працівники комбінату, працівники "Зеленого центру "Метінвест" і ініціативні запорожці.

Уточнюється, що для висадки були обрані підрощувані саджанці 5-7-річних лип з грудкою землі, щоб дерева максимально прижилися. Липа має високу стійкість до агресивних факторів довкілля, може впоратись із техногенним забрудненням повітря: утримує пил і поглинає автомобільні вихлопи. Це сприятиме очищенню повітря біля Набережної магістралі - найбільш завантаженої автодороги в Запоріжжі.

Комбінат має намір стежити за ростом дерев і організувати їх режимний полив до сезону дощів, щоб вони прижилися.

З 2012 року в рамках "Врятуємо Дніпро разом" за підтримки "Запоріжсталі" висаджено близько 1000 дерев, зібрано понад 130 тонн сміття, в Дніпро випущено близько 170 тисяч особин риби, встановлено 8600 нерестових площ, 30 плаваючих гнізд і 30 годівниць для птахів. За цей період в акції взяли участь близько 9300 людей. У 2018 року загальна екологічна ініціатива "Врятуємо Дніпро разом!" комбінату "Запоріжсталь" увійшла до Книги рекордів України як найбільш масштабна екологічна акція в країні.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого користується широким попитом у споживачів, як на внутрішньому ринку, так і в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г / к рулон, г / к лист, холоднокатаний лист, х / к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники виробів побутової техніки.

"Запоріжсталь" перебуває в процесі інтеграції до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ЗАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступник голови ОП Мудра: "право сили завжди програє силі права"

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА