13:07 12.09.2020

Україна проводить слідство за записами, оприлюдненими Деркачем, триває експертиза плівок – генпрокурор

3 хв читати
Україна проводить слідство за записами, оприлюдненими Деркачем, триває експертиза плівок – генпрокурор

Україна продовжує власне розслідування у справі про "плівки Деркача", заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

"Зараз слідство щодо "плівок Деркача" триває. І знову ж таки, експертизи: чи змонтовані плівки, чи можливо ідентифікувати голоси. Все це відбувається. ... Слідство триває, слідчі можливості ми намагаємося не втратити. Чекаємо на результати досліджень", – розповіла Венедиктова в інтерв'ю Савіку Шустеру, оприлюдненому в ютуб-каналі..

Вона наголосила, що українські слідчі "дійдуть власних висновків", не орієнтуючись на результати розслідування, оприлюднені в США.

Відповідаючи на запитання про те, наскільки серйозна відповідальність за це може бути у п'ятого президента України Петра Порошенка, генпрокурор зазначила, що вважає це радше політичною корупцією, а не юридичною. "Там кілька статей, які ... в кваліфікацію вписані під час внесення до ЄРДР. Але все ж таки моє особисто враження на сьогодні, дуже оціночне ( ... ): якщо ми говоримо про корупцію, – це буде політична корупція", – сказала вона.

Вона зазначила, що вважає перемогою той факт, що Україна не була втягнута в геополітику і політику національного рівня США.

"Ми не повинні втручатися в діяльність інших країн. Тому ті справи, які стосуються безпосередньо нас — ми ними займаємося, і слідство поставить у цьому крапку. Говорити зараз – ви бачите, скільки провокацій летить кожен день. Щодня прилітає щось новеньке, якраз для того, щоб ми почали реагувати незаконним способом, а способом "хайпу". Мені здається, правоохоронці не мають права "хайпувати", – заявила генпрокурор.

Коментуючи заяву Мінфіну США про те, що "плівки Деркача" є "відредагованими аудіозаписами", Венедиктова заявила, що українське слідство дійде власних висновків.

"Генеральний прокурор Венедиктова не втручатиметься в такі політичні процеси. І навіть якщо будь-які президенти держав робитимуть такі заяви, ми будемо офіційно відповідати тільки в тому разі, коли це передбачено законом. Якщо не передбачено, жодних оціночних суджень ми не даватимемо", – наголосила вона.

Як повідомлялося, раніше народний депутат України Андрій Деркач оприлюднив аудіоматеріали з голосами, схожими на голоси п'ятого президента України Петра Порошенка і кандидата в президенти США від Демократичної партії Джо Байдена, які можуть свідчити про вплив Байдена на п'ятого президента України. Серед обговорюваних тем: підвищення тарифів на 100% замість 75%, звільнення генпрокурора Шокіна в обмін на кредитні гарантії на суму $1 млрд, розмова людей з голосами, схожими на голоси Порошенка і президента РФ Володимира Путіна тощо.

У серпні глава контррозвідки США Вільям Еваніна заявив, що за допомогою дій нардепа Деркача відбувається процес дискредитації кандидата в президенти від Демократичної партії Джозефа Байдена. "Наприклад, проросійський український парламентарій Андрій Деркач поширює твердження про корупцію – зокрема шляхом розголосу витоків телефонних дзвінків – щоб завдати шкоди кандидатурі колишнього віце-президента Байдена і Демократичній партії. Деякі пов'язані з Кремлем люди також прагнуть просувати кандидатуру президента Трампа в соціальних мережах і на російському телебаченні", – йдеться в заяві Еваніни, зробленій 7 серпня.

Сам Деркач назвав це "спробами навісити ярлики й атакою", що підтверджує розкриття найбільшої схеми "демокорупції" у зв'язку з оприлюдненими нардепом записами з голосами Порошенка-Байдена і Порошенка-Путіна.

Управління з контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) визначило чотирьох пов'язаних з Росією осіб, зокрема народного депутата України Андрія Деркача (позафракційний), причетних до спроб вплинути на виборчий процес у США, і ввело щодо них персональні санкції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє загиблих, ще четверо поранених на Донеччині за минулий день через обстріли

На Харківщині за добу загинув мирний житель, ще десятеро постраждали в результаті ворожих обстрілів - Синєгубов

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА