12:59 12.09.2020

ДБР проводить експертизи у справі "плівкок Єрмака", допити фігурантів завершені – Венедиктова

2 хв читати
ДБР проводить експертизи у справі "плівкок Єрмака", допити фігурантів завершені – Венедиктова

Державне бюро розслідувань (ДБР) продовжує провадження у справі про так звані "плівки Єрмака". Слідство перебуває на стадії проведення експертиз, заявила генеральний прокурор Ірина Венедиктова.

"Щодо ДБР, то зараз тривають експертизи, наскільки плівки змонтовані – не змонтовані, наскільки можна ідентифікувати голоси. Допити всіх людей, про яких було заявлено, і які звучали на плівках, вже були здійснені", – розповіла Венедиктова в інтерв'ю "Shuster online".

"Щодо НАБУ - я не втручаюся в справи НАБУ абсолютно, і не забираю у них нічого, і не втручаюся в те, що у них відбувається. Але з огляду на те, що немає публічної інформації, думаю, що вони так само зараз у стані експертиз. Тому чекатимемо, як розгортатиметься слідство", – додала вона.

Як повідомлялося, 29 березня народний депутат Гео Лерос опублікував на своїй сторінці в Facebook кілька коротких відеозаписів, на яких людина, схожа на брата глави Офісу президента Андрія Єрмака Дениса, обговорює питання призначення на державні посади.

30 березня Спеціалізована антикорупційна прокуратура після звернення Лероса відкрила кримінальне провадження за фактом можливого вчинення корупційних злочинів при призначенні осіб до органів державної влади, а ДБР відкрило кримінальне провадження за заявою Андрія Єрмака у зв'язку з поширенням матеріалів про нібито продаж державних посад.

Провадження було відкрито за чотирма статтями Кримінального кодексу: ч.2 ст.190 - шахрайство, здійснене за попередньою змовою групою осіб, ч.2 ст.344 - втручання в діяльність державного діяча, здійснене особою з використанням свого службового становища, ч.2 ст.328 - розголошування державної таємниці, що спричинило тяжкі наслідки, ч.1 ст.364 - перевищення влади або службових повноважень співробітником правоохоронного органу. Пізніше слідство додало низку статей, за якими проводиться розслідування, - ст.328 (розголошування державної таємниці), ст.344 (втручання в діяльність державного діяча) і ч.2 ст.190 (шахрайство) КК.

11 червня НАБУ повідомило, що відкрило два кримінальні провадження за фактом публікації та змісту записів розмов Дениса Єрмака (т.зв. справа "плівок Єрмака"), одне з них відкрито стосовно керівника Офісу президента Єрмака.

Того самого дня Зеленський публічно заявив, що Денис Єрмак, який став фігурантом записів про можливу корупцію при призначенні на державні посади, "точно не брав грошей" і "просто балакун". При цьому Лероса, який також був його позаштатним радником, глава держави назвав "аферистом".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Тбілісі перед будівлею парламенту відбуваються сутички між поліцією та протестувальниками, почалися затримання

Україна розраховує на розширення допомоги Азербайджану у питаннях розмінування

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА