21:24 29.08.2020

У Мінську без інцидентів завершився багатотисячний Жіночий марш

2 хв читати
У Мінську без інцидентів завершився багатотисячний Жіночий марш

У Мінську завершився Жіночий марш прихильниць екс-кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, що тривав понад 5 годин, передає кореспондент "Інтерфаксу".

За оцінкою експертів, у пікові моменти кількість учасників маршу досягала близько 10 тисяч людей. Основними вимогами учасниць маршу були звільнення політв'язнів та проведення нових президентських виборів.

Акція в Мінську почалася в суботу близько 15.30, жінки з біло-червоно-білими прапорами, плакатами та квітами почали збиратися біля площі Перемоги на проспекті Незалежності. Потім вони рушили в бік Жовтневої площі, проте їх відтіснив ОМОН і тоді вони пішли в протилежний бік - на площу Якуба Коласа. Потім протестувальники пройшли проспектом Незалежності, рушили в бік Комаровського ринку, перейшли на площу Бангалор і пізніше розійшлися. За оцінкою експертів, учасниці акції пройшли вулицями Мінська близько 15-20 км.

Під час акції протестувальників супроводжував ОМОН, прагнучи розділити колону, періодично перекриваючи вулиці. Поблизу постійно були присутніми спецтранспорт і автозаки. Однак учасницям ходи вдавалося "обтікати" кордони, кілька разів вони "проривали" ланцюжки з силовиків в чорному.

Тим часом, масових затримань в ході акції не було. Силовики провели кілька точкових затримань.

У Білорусі з 9 серпня тривають акції протесту проти підсумків виборів президента, на яких переможцем оголошений чинний глава держави Олександр Лукашенко, який займає цю посаду з 1994 року. Вибори відбулися 9 серпня. Відповідно до затверджених ЦВК підсумків, за Лукашенка проголосували 80,1% виборців, за його основного опонента Світлану Тихановську - 10,12%.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА