15:47 13.08.2020

Працівники підприємств виходять на стихійні мітинги у Білорусі, їх кількість зростає

2 хв читати

У Мінську та інших містах Білорусі в четвер працівники різних організацій і підприємств виходять на стихійні мітинги, їх кількість щогодини зростає.

Крім того, люди стоять ланцюгом уздовж багатьох вулиць у Мінську та інших містах. У Мінську вже впродовж кількох годин центром міста проходить колона демонстрантів.

Поки що силові відомства не втручаються.

Telegram-канали поширюють відео з мітингу на ВАТ "МАЗ".

За інформацією кореспондентів агентства "Інтерфакс-Захід", інших ЗМІ, Telegram- каналів і очевидців, у Мінську мітингують співробітники "Білмедпрепаратов", "Кераміну", будівельники різних організацій.

Як передало білоруське бюро "Радіо свобода", на "Кераміні" вишли протестувати близько 400 осіб, серед них начальники цехів, керівництво маркетингу.

Кількасот співробітників, "які ставлять актуальні запитання" керівництву підприємства, зібралися також на ВАТ "БілАЗ"(Жодино), повідомляє Onliner.by. Робітники вимагають не закритої зустрічі за прохідною, а відкритих зборів на міському стадіоні", - інформує видання. Пізніше з'явилася інформація, що вони повернулися на свої робочі місця після того, як мер міста пообіцяв заводчанам та іншим жителям міста ще одну зустріч увечері.

Проти насильства виступили медики 1-ої та 6-ої міських клінічних лікарень, міської стоматологічної поліклініки №1. За інформацією ЗМІ, планують вийти на протест і працівники швидкої допомоги.

Telegram-канали також повідомляють, що працівники "МАПІД" (одне з найбільших будівельних підприємств країни) вийшли на вулицю перед заводом.

Близько 11 години на вулиці Макаєнка біля будівлі Білтелерадіокомпанії зібралися жінки в білому одязі з квітами та плакатами. Через дорогу їх підтримали робітники з місцевого будівництва.

Пізніше протестувальники зібралися і біля будівлі державного телеканалу ОНТ.

Працівники Білоруської державної філармонії в Мінську вийшли на протест і виконали пісню "Магутны Божа", яка вважається неофіційним гімном Білорусі. Перед Національним художнім музеєм також відбувається спонтанна акція.

У центрі Мінська католики та православні вийшли на молитву на площу біля Собору сходження Святого духа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА