10:09 06.08.2020

На Хмельниччині та Чернігівщині можуть бути визначені "червоні зони" з COVID-19 - Милованов

2 хв читати
На Хмельниччині та Чернігівщині можуть бути визначені "червоні зони" з COVID-19 - Милованов

 У Хмельницькій та Чернігівській областях можуть бути визначені "червоні зони" з COVID-19 через перевищення протягом понад п'яти днів встановлених епідеміологічних показників, вважає почесний президент Київської школи економіки (КШЕ) Тимофій Милованов.

"Уже з понеділка чотири нові області можуть перестати бути зеленими. Про це свідчить наш аналіз поточної ситуації з поширенням COVID-19 в Україні. Йдеться про Рівненську, Хмельницьку, Чернігівську та Харківську області, де вже п’ять днів поспіль перевищується принаймні один із встановлених урядом показників - коефіцієнт виявлення випадків інфікування або показник динаміки зростання", - написав він на своїй сторінці у мережі Facebook.

Він нагадав, що за рішенням Національної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС), адміністративно-територіальні одиниці (райони) у цих областях можуть отримати свій рівень епідемічної небезпеки, залежно від їхнього стану поширення COVID-19 від зеленого (низький) до червоного (високий).

Милованов уточнив, що за замовчуванням, кожен район кожної області має зелений колір. Визначення рівня епіднебезпеки для конкретного району конкретної області відбувається, якщо область п'ять днів поспіль перевищує один із чотирьох встановлених показників - зайнятість ліжок, охоплення тестуванням, коефіцієнт виявлення випадків або показник динаміки зростання, кожен район цієї області отримує свій колір залежно від вкладу цього району в перевищення відповідного показника областю.

Він також повідомив, що, згідно з аналізом епідситуації, внесок міста Тернополя в перевищення Тернопільською областю показника динаміки випадків інфікування становить понад 50%.

Як повідомлялося, міністр охорони здоров'я Максим Степанов у середу повідомив, що держкомісія з ТЕБ та НС у п'ятницю може розглянути посилення карантинних обмежень у Харківській та Рівненській областях і пом'якшити карантин у Тернопільській та Вінницькій областях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА