18:26 15.07.2020

Помпео висловлює співчуття у зв'язку з загибеллю українського військового медика на Донбасі

2 хв читати
Помпео висловлює співчуття у зв'язку з загибеллю українського військового медика на Донбасі

Держсекретар США Майк Помпео в середу заявив, що Вашингтон висловлює співчуття у зв'язку з загибеллю українського військового медика на Донбасі та засуджує "жорстоку агресію" з боку підтримуваних Росією сил у регіоні.

"Я хотів би висловити глибоке співчуття у зв'язку з повідомленнями про загибель українського військового медика", - сказав Помпео, виступаючи в Держдепі.

"Ми приєднуємося до українського народу в засудженні жорстокої агресії з боку очолюваних Росією сил на Донбасі", - зазначив він.

Держсекретар США додав, що Вашингтон "віддає данину поваги тим українцям, які загинули й отримали поранення, борючись за свою демократію".

Раніше в прес-центрі штабу української Операції об'єднаних сил повідомили, що 13 липня українська евакуаційна група під час евакуації тіла загиблого військовослужбовця поблизу селища Зайцеве, пересуваючись до місця його загибелі, "потрапила в заздалегідь підготовлену засідку" ворога, який "застосував стрілецьке озброєння, практично впритул розстрілявши представників евакуаційної групи".

Українські військові наголошують, що евакуаційна група була в білих касках і з відповідними розпізнавальними знаками, вона рушила по тіло загиблого після підтвердження режиму тиші.

"Унаслідок обстрілу загинув військовий медик, один воїн дістав поранення, ще один - бойову травму. Подальші евакуаційні заходи були неможливі, адже ворог продовжив обстріл уже з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів", - заявили в штабі ООС.

15 липня тіло загиблого було передано українській стороні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Нова пошта" відкрила перше відділення в Іспанії

Правоохоронець із Запоріжжя вимагав у військового хабаря за непритягнення до відповідальності за ДТП, у якій той не був винен

Зеленський: Членство в ЄС - мрія, яка скоро стане реальністю для України

Чарльз III повернувся до громадських обов'язків після діагностування раку

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА