08:52 03.07.2020

Болтон заявив, що Трамп "не хотів чути" розвідувальну інформацію про Росію

3 хв читати
Болтон заявив, що Трамп "не хотів чути" розвідувальну інформацію про Росію

Колишній радник президента США з нацбезпеки Джон Болтон заявив, що на собі відчував гнів президента Дональда Трампа, коли доповідав йому розвідувальну інформацію, що нібито стосується дій Росії.

"Я думаю, що у мене достатньо шрамів у результаті доповідей (Трампу - ІФ) даних про РФ, про які він, ймовірно, не хотів чути", - сказав Болтон в інтерв'ю телеканалу CNN.

Він додав, що згоден з повідомленнями інших колишніх чиновників, що Трамп не звертав уваги на "негативну інформацію", пов'язану з російським президентом Володимиром Путіним.

Колишній радник сказав, що "всі розуміють характер діяльності Росії, можливо, за винятком президента". Проте, за його словами, розвідспільнота продовжувала інформувати Трампа, "щоб впоратися з російськими погрозами, але зазвичай президент бурчав і скаржився з цього приводу".

Разом із тим, Болтон відмовився відповідати на питання, щодо повідомлення The New York Times про "змову" російської розвідки з афганськими талібами, пославшись на те, що "не може розкривати секретну інформацію".

Напередодні телеканал повідомляв, що негативне ставлення президента США Дональда Трампа до повідомлень, що стосуються загрози з боку Росії, привело до того, що представники розвідки стали все рідше включати ці дані в брифінги для президента.

"За словами одного колишнього високопоставленого співробітника розвідки, у помічників президента було одне просте правило: ніколи не торкайся Росії", - заявив телеканал.

Працівники, які доповідали президенту, виявили, що, коли брифінг містив розвіддані, пов'язані з діяльністю РФ проти США, включно з доказами її втручання в американську політику, "Трамп часто вибухав, вимагаючи повідомити, чому вони продовжують зосереджуватися на Росії, часто ставлячи під сумнів самі відомості", наголошується в повідомленні.

Питання про довіру Трампа розвідувальній інформації про РФ виник після публікації The New York Times, в якій стверджувалося, що російська військова розвідка пропонувала талібам винагороду за напади на американських військовослужбовців в Афганістані.

Трамп у зв'язку з цим написав у Твіттері: "Історія про російську винагороду - ще одна, зліплена фейковими новинами, її розповіли лише потім, щоб нашкодити мені і Республіканській партії".

"Секретне джерело (цієї інформації - ІФ), напевно, взагалі не існує, як і сама ця історія. Якщо дискредитована газета The New York Times має джерело, нехай розкриє його. Ще один обман", - додав президент.

Водночас, радник президента з національної безпеки Роберт О'Браєн заявив телеканалу Fox News, що співробітник ЦРУ, якому доручили провести брифінги для президента, вирішив не розповідати йому про повідомлення, що стосуються "змови" Росії і талібів, оскільки це були "неперевірені розвіддані".

Демократи, які контролюють Палату представників Конгресу США, наполягають на отриманні від національної розвідки вичерпної інформації про домовленості Росії з талібами. У разі якщо ця інформація підтвердиться, вони мають намір ініціювати включення цієї проблеми в якійсь формі до нового військового бюджету країни і ввести нові санкції проти РФ.

Спікер Палати представників Ненсі Пелосі зажадала негайного введення санкцій.

"Ми повинні ввести санкції проти Росії, і зробити це негайно", - заявила Пелосі в інтерв'ю телеканалу MSNBC.

За її словами, для Трампа "ігнорування фактів", що надаються під час щоденних брифінгів - "справа звична".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА