15:17 30.06.2020

ДФС розслідує причетність співробітників Альфа-Банку до виплати "тіньової" зарплати бізнесу

2 хв читати
ДФС розслідує причетність співробітників Альфа-Банку до виплати "тіньової" зарплати бізнесу

Шевченківський районний суд схвалив клопотання Державної фіскальної служби (ДФС) у зв'язку з матеріалами слідчих ДФС на продовження терміну досудового розслідування у справі про змову працівників Альфа-Банку (Київ) та інших банків із представниками бізнесу щодо зарплатних виплат працівникам підприємств без сплати податків і зборів.

Згідно з повідомленням в Єдиному державному реєстрі судових рішень, ДФС вважає, що для ухилення від податків банки нараховували зарплату, імітуючи готівкове поповнення карток для виплат через POS-термінали. За даними служби, це призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах підприємствами реального сектора економіки.

Зазначається, що у відділеннях Альфа-Банку фахівці банку активно продають послуги з обслуговування зарплатних проектів і офіційно, і з розсилкою коштів на картки для виплат.

"У банківській установі (Альфа-Банку - ІФ) розроблено систему преміювання (заохочення) працівників банку за результатами залучення клієнтів на зарплатні проекти, обов'язково, зокрема, на неофіційні. У свою чергу посадові особи Альфа-Банку отримують комісійну винагороду в розмірі близько 2-2,5% із перерахованих коштів", - ідеться в рішенні суду.

Згідно з повідомленням, в подальшому частину отриманих коштів перераховують на безтоварні операції, зокрема оплату фінансових послуг, оплати за кредитом, надання фінансових гарантій або шляхом інкасації доставлять до кас Альфа-Банку.

Зазначається, що підприємства укладали договори в частині виплати офіційної заробітної плати - пакетної програми в низці комерційних банків України, а також другої, необлікованої зарплати, отримуючи переважно від 5 тис. грн на картку для виплат, яку оформляли паралельно з основною за вказівкою керівництва підприємства під час працевлаштування на роботу.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Альфа-Банку, фінансово-кредитна установа зацікавлена в повному, всебічному та об'єктивному розслідуванні обставин справи.

"У рамках згаданого в публікації досудового розслідування банк, співпрацюючи зі слідством і виконуючи рішення судових інстанцій, надав представникам правоохоронних органів вичерпну, достовірну інформацію та документи, надав згоду і взяв участь у проведенні слідчого експерименту з використанням обладнання банку", - йдеться в повідомленні.

У фінустанові наголосили, що Альфа-Банк здійснює свою діяльність і надає клієнтам широкий спектр банківських послуг і сервісів, діючи виключно в рамках українського та міжнародного законодавства, нормативних документів Нацбанку, правил і вимог міжнародних платіжних систем.

"Це підтверджується результатами планових та позапланових перевірок НБУ та інших контролюючих органів, зокрема в частині надання стандартних платіжних сервісів, які не виявили порушень у діяльності банку", - додали в банку.

На 1 травня 2020 року Альфа-Банк за розміром загальних активів посідав 6-те місце (93,486 млрд грн) серед 75 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА