16:05 29.06.2020

51% українців вважають справедливим розслідування справ проти Порошенка, 30% – політичним переслідуванням

1 хв читати
51% українців вважають справедливим розслідування справ проти Порошенка, 30% – політичним переслідуванням

51% українців вважає, що розслідування кримінальних провадження проти п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка - це покарання за порушення ним закону і боротьба за справедливість, свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 20 по 23 червня.

Як наголошується в прес-релізі, учасникам дослідження поставили запитання про те, чи є розслідування кримінальних справ проти Петра Порошенка покаранням за порушення ним закону і боротьбою за справедливість, чи політичним переслідуванням п’ятого президента нинішньою владою.

51% обрали перший варіант відповіді, 30% – другий варіант (політичне переслідування). 19% сказали, що їм важко відповісти на це запитання.

Опитування проводилося з 20 по 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, сomputer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка охоплює 2000 респондентів і репрезентативна для дорослого населення України (віком від 18 років і старше), за винятком тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської області та Автономної Республіки Крим.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з урахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% – для показників близьких до 25%, 1,4% – для показників близьких до 10%. Дані цього дослідження порівнюються з результатами попередніх опитувань КМІС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА