20:16 12.06.2020

Статус партнера програми розширених можливостей зробить співпрацю України з НАТО ще більш ефективною

2 хв читати
Статус партнера програми розширених можливостей зробить співпрацю України з НАТО ще більш ефективною

Надання Україні статусу партнера програми розширених можливостей НАТО зробить співпрацю України з Північноатлантичним альянсом ще більш ефективною, заявило Міністерство закордонних справ України.

"Сьогоднішнє рішення альянсу є визнанням значного внеску України у міжнародну безпеку, зокрема шляхом участі у місіях під проводом НАТО, Силах реагування НАТО та відповідних навчаннях і тренуваннях. Україна розглядає програму як додатковий інструмент для поглиблення військової практичної взаємодії з альянсом. Статуc партнерства в EOP дає старт процесу, який зробить співпрацю України з НАТО ще більш ефективною", - повідомило МЗС у п'ятницю.

Міністерство нагадало, що курс України на членство в НАТО залишається незмінним. У цьому контексті Річна національна програма і Комплексний пакет допомоги НАТО для України є практичними інструментами, які допоможуть досягти цієї мети.

Як повідомлялося, 12 червня 2020 року Україна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО (NATO's Enhanced Opportunities Program - EOP).

У січні 2020 року, на виконання відповідного доручення президента України Володимира Зеленського, Україна офіційно подала заявку на участь у Програмі розширених можливостей НАТО.

У МЗС нагадали, що програму розширених можливостей НАТО було засновано на Уельському саміті НАТО у вересні 2014 року з метою надання окремим країнам-партнерам механізмів для досягнення і підтримки максимальної взаємосумісності з альянсом. EOP дає змогу країні-партнеру досягти т. зв. секторальної (оперативної) сумісності з НАТО (на рівні системи логістики, зв'язку, управління військами, конкретних родів військ тощо). Крім того, EOP дає запрошеним до неї країнам-партнерам низку особливих можливостей взаємодії з НАТО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

Зеленський подякував Норвегії за рішення збільшити підтримку України на $600 млн

У центрах рекрутингу української армії повістки не вручатимуть - Міноборони

На Дніпропетровщині внаслідок ворожих обстрілів пошкоджені три кафе, шість приватних будинків - голова ОВА

"Ліси України" навесні 2024р. виконали план посадки лісів на 102%

ВР пропонують зрівняти у правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни - законопроєкт

Шмигаль про розблокування вантажопотоку на українсько-польському кордоні: сподіваємося, ми перегорнули цю сторінку у відносинах із Польщею

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА