07:43 28.04.2020

Двоє українських військових отримали поранення внаслідок 9 обстрілів бойовиків на Донбасі

2 хв читати
Двоє українських військових отримали поранення внаслідок 9 обстрілів бойовиків на Донбасі

За минулу добу незаконні збройні формування дев'ять разів обстріляли українські позиції на Донбасі застосувавши заборонені до розміщення на лінії зіткнення міномети калібру 120-мм і 82-мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю, поранені двоє військовослужбовців, з початку поточної доби зафіксовано два обстріли, без втрат, повідомили в прес-центрі штабу Операції об'єднаних сил.

"Унаслідок ворожих обстрілів двоє українських захисників отримали поранення", - йдеться в ранковому зведенні на сторінці штабу в Фейсбук у вівторок.

Зокрема зазначається, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" бойовики зі стрілецької зброї вели вогонь по українських позиціях неподалік Мар'їнки; опорні пункти неподалік Опитного були обстріляні з автоматичних станкових гранатометів; вночі у Новоселівки Другої зафіксовано обстріл з великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" НЗФ обстріляли українських військовослужбовців біля Катеринівки зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а також випустили 5 мін 120-го калібру; поблизу Кримського вдень були використані гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети, а ввечері здійснений обстріл зі 120-мм міномета, випущено 7 мін; по захисниках Південного бойовики вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів, а позиції біля Попасної ввечері були обстріляні з мінометів 120-го калібру; позиції поблизу Майського були обстріляні з мінометів 82-го калібру, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У прес-центрі підкреслили, що українські військовослужбовці, утримуючи оборону, "діяли рішуче і дали ворожим підрозділам гідну відсіч".

За попередніми даними української розвідки, 27 квітня знищено двох бойовиків і ще троє поранено.

З початку поточної доби бойовики двічі обстріляли українські позиції в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ". По захисниках Кримського НЗФ відкривали вогонь з 120-мм мінометів і гранатометів різних систем. У відповідь підрозділи об'єднаних сил оперативно застосовували чергові вогневі засоби.

"За поточну добу втрат серед українських захисників немає. Випадків захворювання коронавірусною інфекцією серед особового складу об'єднаних сил не зафіксовано. Ситуація в районі проведення операції об'єднаних сил залишається контрольованою", - підсумували в штабі.

 

юв

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки погодинних відключень у вівторок працюватимуть усю добу - YASNO й обленерго

Верещук: Ініціювавши Саміт миру, Україна свою домашню роботу зробила, тепер слово за світовою спільнотою

Магістральний водогін "Запоріжжя-Томаківка-Марганець" запущено в роботу

"Укренерго" скасувало графіки відключень до 19:00

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Полтавському району зросла до 12, серед них двоє дітей - ОВА

Україна проведе консультації щодо реструктуризації євробондів з їхніми власниками за межами спецкомітету - Мінфін

НАУ реорганізують із ДУ в державне некомерційне підприємство

Сили оборони України за півтора місяця вразили в Криму близько 15 систем ППО ворога - Стратком ЗСУ

У Полтавському районі після обстрілу знеструмлені 55 тис. абонентів - обладміністрація

Третина українців підтримує новий закон про мобілізацію, половина не підтримує - соцопитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА