10:35 08.04.2011

Луценко потрапив до СІЗО, оскільки міг виїхати за кордон і зірвати слідство - Кузьмін

2 хв читати

Перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін пояснює арешт і тримання в СІЗО колишнього глави МВС Юрія Луценка тим, що той міг переховуватися за кордоном і зривав слідство.

"Рішення про арешт Луценка приймав суд. Законно та обґрунтовано. Ось кілька фактів. Виступає соратник Луценка пан Москаль і розповідає, що у них був план щодо виїзду Луценка за кордон і надання йому політичного притулку. Ця недостатня підстава (для арешту - ІФ)?", - сказав Р.Кузьмін в інтерв'ю тижневику "Фокус", опублікованому в п'ятницю.

Перший заступник генпрокурора продовжив низку подібних підстав: "А коли обвинувачений зриває слідчі дії, це нормально? А коли йому привозять повістку та просять явитися до прокуратури, а він на ній пише "Могильов – дурень" і розписується? Це нормальна реакція екс-міністра? Це шанобливе ставлення до слідства та колег-міліціонерів?".

За словами Р.Кузьміна, в СІЗО Ю.Луценко швидше читати справу не став: "Запобіжний захід йому змінили. І що? Він що, зі справою швидко ознайомився? Він ознайомлюється з матеріалами справи вже два місяці. Читає то по п’ять аркушів на день, то по 100 аркушів. Закон надає йому таке право".

Представник Генпрокуратури припустив, що екс-міністр має намір ознайомлюватися з матеріалами справи до парламентських виборів у 2012 році: "Я думаю, що він на це і розраховує".

Він також не виключає, що після завершення ознайомлення зі справою та закінчення розслідування слідчий може звільнити заарештованого: "Після того, як розслідування справи закінчено, і обвинувачений ніяк не може перешкодити слідству, слідчий має право звільнити заарештованого, що дуже часто робиться".

Як повідомлялося, Ю.Луценко перебуває в СІЗО з 26 грудня 2010 року. Йому пред'явлено остаточне звинувачення у скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групи осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що завдало суттєвої шкоди охоронюваним законом правам громадян, вчинене працівником правоохоронного органу).

28 січня досудове слідство у кримінальній справі стосовно екс-глави МВС Ю.Луценка і ще трьох колишніх співробітників відомства встановило, що вони завдали державі збитків у розмірі понад 970 тис. грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА