10:44 15.04.2020

Українські вчені занепокоєні падінням загальної профпідготовки вчителів - лист до Зеленського

2 хв читати
Українські вчені занепокоєні падінням загальної профпідготовки вчителів - лист до Зеленського

Українські вчені й педагоги занепокоєні зниженням змістовного рівня викладання природничо-наукових дисциплін у школі та пропонують експертний супровід у підготовці навчальних матеріалів для телеуроків.

"Провідні українські науковці й освітяни у листі до президента України Володимира Зеленського висловили занепокоєння через падіння загальної професійної підготовки вчителів, особливо природничих дисциплін, що унаочнилося із впровадженням дистанційного навчання у нашій країні", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті Національної академії наук України.

Зазначається, що неприпустимі фактичні помилки, допущені під час телеуроків, показали, що відновлення і зміцнення змістовного рівня навчання природничих предметів має стати окремим актуальним напрямом реформування освіти в Україні.

"Звертаємось до вас, пане президенте, з проханням зробити усе від вас залежне, аби навести лад у цій сфері, щоб навчання в Україні припинило бути формальністю. Воно має повернутися на рейки отримання знань – знань повномасштабних за змістом і доступних за формами, коли природничо-наукова та інженерно-технічна освіта знову набуде престижу, оскільки саме вона виступає гарантом сучасного технологічного розвитку нашої держави, чого ми так палко бажаємо", - йдеться в листі.

Зі свого боку вчені запевнили в повній готовності долучитися до відповідної роботи в частині відбору викладачів для телеуроків, їх експертного супроводу, обговорення змісту і форм навчання, оперативного редагування навчальних онлайн-програм.

Лист підписав віце-президент НАН України Анатолій Загородній і декілька десятків учених і педагогів.

Як повідомлялося, 7 квітня в Офісі президента України відзначили успішність ідеї проекту "Всеукраїнська школа онлайн" з відеоуроками для учнів 5-11 класів, за допомогою якого українські школярі та всі охочі можуть навчатися в режимі онлайн у період карантину у зв'язку з пандемією коронавірусу. В ОП зазначили, що майже третина глядачів ранкового ефіру в Україні дивилися "Всеукраїнську школу онлайн", а загальна аудиторія першого дня проекту становила понад 3,3 млн глядачів різного віку.

Водночас у відеоуроках, які вийшли в ефір, були помічені фактологічні помилки, про них написали ЗМІ, їх обговорюють у соцмережах.

Президент України Володимир Зеленський розкритикував нападки на адресу вчителів проекту "Всеукраїнська школа онлайн" за окремі допущені ними помилки, заявивши, що "помилитися - не страшно. Страшно - за все своє життя не створити нічого, крім нечистот. Страшно - це бути ніким і самостверджуватися за рахунок приниження інших людей". Освітній омбудсмен Сергій Горбачов також закликав не влаштовувати цькування вчителів, які допустили таких помилок.

У Міністерстві освіти і науки заявили, що працюють над тим, щоб із наступного тижня уникнути попадання матеріалів із помилками до відеоуроків для школярів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА