12:08 14.03.2020

У Волинській області затримали чоловіка, який намагався вивезти з України 50 тис. медичних масок

2 хв читати
У Волинській області затримали чоловіка, який намагався вивезти з України 50 тис. медичних масок

Прикордонники Луцького загону на пункті пропуску "Ягодин" припинили спробу вивезення з України 50 тисяч респіраторних масок, експорт яких заборонено.

"Чоловік на автомобілі "Рено" прямував з України в одну з країн Європейського Союзу з вантажем "респіраторна маска, стандарт 203 FFP2 NR". З метою протидії незаконному переміщенню через державний кордон товарів, пов'язаних з поширенням коронавірусу на території України, прикордонники ініціювали проведення перевірочних заходів щодо ідентифікації товару та відповідності заявленої кількості в товаросупровідних документах", - повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

За підсумками перевірки прикордонники спільно з представниками митної служби виявили в автомобілі респіраторні маски класу FFP2, вивезення яких з території України заборонено постановою Кабінету Міністрів від 11 березня 2020 року.

Загальна вага вантажу – 600 кг. Оціночна вартість, за даними Національної поліції, становить близько $50 тис.

"На місці працюють співробітники Управління стратегічних розслідувань області та слідчо-оперативна група поліції", - повідомляє прес-служба Нацполіції.

Подію зареєстровано в журналі заяв і повідомлень громадян про вчинення кримінальних правопорушень та інші події. Вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України ввів до 6 червня заборону на експорт засобів індивідуального захисту вітчизняного виробництва. Заборона вводиться для понад 400 українських виробників засобів індивідуального захисту.

"Передусім ми повинні забезпечити такими засобами українців. Останнім часом спостерігався підвищений експорт засобів індивідуального захисту, внаслідок чого був невеликий внутрішній дефіцит. Також необхідно було збалансувати ринок, щоб уникнути спекуляцій і завищення цін", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА