10:54 28.03.2011

Янукович не вбачає політизації розслідування справи Гонгадзе і вважає нормальним порушення справи проти Кучми

2 хв читати
Янукович не вбачає політизації розслідування справи Гонгадзе і вважає нормальним порушення справи проти Кучми

Справа стосовно другого президента України (1994-2005) Леоніда Кучми - це намір завершити процес у справі про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе і поставити в ній усі крапки, заявляє президент України Віктор Янукович.

"Усе це цілком природно... і необхідно отримати відповіді на всі питання, які в часі дуже розтягнуті, тобто більше ніж десять років. Чутки навколо того, що цей процес перетворюється на сучасний політичний процес, - це, я скажу, лише чутки", - зазначив глава Української держави у Сінгапурі в понеділок.

В.Янукович погодився з тим, що порушення справи стосовно Леоніда Кучми "неприємне" для колишнього президента. "Йому, як то кажуть, ніхто не позаздрить, але необхідно колись закінчувати, врешті-решт, і вистачить спати над пігулками снодійними, потрібно колись жити вже, дати відповідь на це питання", - сказав він.

Водночас президент зазначив, що відповіді на всі питання в справі про вбивство Г.Гонгадзе може дати лише суд. "Ми переконані, що в правовій державі, яку ми будуємо, ніхто не має права кого-небудь звинувачувати, доки не відбудеться суд, або кого-небудь засуджувати", - наголосив В.Янукович.

У зв'язку з цим глава держави порадив "набратися терпіння і культури для того, щоб не робити сенсацій". "Є певна процедура, яку необхідно пройти", - резюмував В.Янукович.

Глава Української держави зазначив, що в справі Кучми слідчі, юристи не бачать "ніяких свіжих новин", окрім вже відомих фактів. "Якщо про неї (справу Кучми - ІФ) говорять юристи, фахівці правового напряму, для них нічого дивного немає, до речі, як і немає ніяких свіжих новин у цій справі, тобто вони всі давно відомі, тільки зараз вони складаються в певний процес, який йде до завершення", - сказав В.Янукович.

Як повідомлялося, кримінальну справу стосовно Л.Кучми порушено 21 березня 2011 року у зв'язку із вбивством журналіста Георгія Гонгадзе. Другого президента України підозрюють у перевищенні влади, в незаконних розпорядженнях посадовим особам Міністерства внутрішніх справ, які призвели згодом до вбивства журналіста. Георгія Гонгадзе.

Л.Кучмі пред'явлено звинувачення за частиною 3 статті 166 (перевищення влади або посадових повноважень) Кримінального кодексу в редакції 1960 року.

Журналіст Г.Гонгадзе зник у Києві 16 вересня 2000 року. В листопаді того ж року в лісі Київської області знайшли обезголовлений труп, який, за висновками експертів, міг належати журналістові.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

Кількість держслужбовців в Україні скоротилася на 571 особу за перший квартал 2024 року - НАДС

У Нікополі четверо постраждалих після атаки РФ - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА