15:22 27.02.2020

Кернес вважає, що за силовим протистоянням біля ТЦ "Барабашово" стоїть нардеп Фельдман

3 хв читати
Кернес вважає, що за силовим протистоянням біля ТЦ "Барабашово" стоїть нардеп Фельдман

Міський голова Харкова Геннадій Кернес пов'язує сутички, які відбулися в четвер біля арки на в'їзді до ТЦ "Барабашово" (Харків), з народним депутатом, власником концерну "АВЕК та Ко", якому належить ТЦ "Барабашово", Олександром Фельдманом.

"Ці люди найняті Фельдманом... Це люди, які тут отримують гроші", - заявив Кернес, приїхавши до "Барабашово" в четвер.

За його словами, сутички відбулися, коли робітники спробували демонтувати арку.

"Є рішення міськради про демонтаж цієї конструкції, на яку немає жодного документа. Також є рішення міськради про демонтаж іншої конструкції, рекламної, яку встановлено не за законом. Сюди сьогодні приїхали комунальники, в яких почали стріляти, кидати якісь гранати, дим пускати, лякати їх і так далі. Тому я приїхав сюди, щоб поговорити з людьми", - сказав Кернес.

Він іще раз пообіцяв, що підприємці, чиї торговельні місця потрапляють під знесення у зв'язку з будівництвом нової дороги, отримають нові торговельні місця.

"Місто підприємцям виділить інші місця. Вже є рішення міськради. Дорогу, заплановану генеральним планом, буде побудовано", - сказав Кернес.

Раніше в четвер біля арки на в'їзді до ТЦ "Барабашово" (Харків) відбулися сутички між підприємцями, які виступають проти будівництва нової дороги, і групою людей у камуфляжі, які забезпечували демонтаж арки. Як повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" прес-секретар ТЦ "Барабашово" Сергій Зайцев, люди в камуфляжі використовували газ, через що постраждали декілька підприємців.

Як повідомив кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта, по медичну допомогу звернулися четверо людей - двом постраждалим з опіками очей надали допомогу на місці, ще двоє з опіками рук і ніг, імовірно від світлошумової гранати, були госпіталізовані.

5 вересня 2019 року міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив, що муніципальна влада розглядає можливість будівництва нової дороги, яка з'єднає Салтівку з центром міста.

16 жовтня 2019 Харківська міськрада затвердила будівництво цієї дороги, незважаючи на протест підприємців із ТЦ "Барабашово", які пікетували сесію, чиї торговельні павільйони буде "відселено" у зв'язку з будівництвом дороги. "За" проголосував 51 депутат, "проти" - 4.

Кернес назвав акцію підприємців проплаченою, а їхні дії - "проявом непатріотичної агресії стосовно міста".

Він також нагадав, що будівництво дороги планувалося давно і пообіцяв, що підприємці, яких доведеться "відселити" з місця майбутнього будівництва, зможуть укласти договори з КП "Міський торговельний ринок" і отримати місця на його території.

"Ця дорога була передбачена генеральним планом 1953, 1986, 2004 і 2013 років. Коли землю передавали в оренду концерну "АВЕК", його попереджали, що це для тимчасового розміщення торговельних павільйонів або автостоянок... КП "Міський торговельний ринок" буде виділено гроші для будівництва малих архітектурних форм та здачі їх в оренду підприємцям", - сказав Кернес.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА