14:34 05.02.2020

Суд підтвердив, що Труба штучно створював підстави для звернення слідчих ДБР із клопотаннями до Печерського суду, стверджує адвокат Порошенка

1 хв читати

Екс-директор Державного бюро розслідувань Роман Труба незаконно та штучно створював неіснуючі "підстави" для звернення слідчих ДБР із клопотаннями не до Шевченківського, а до Печерського районного суду Києва, зазначає адвокат народного депутата, п'ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань.

"Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Київського апеляційного суду встановила факт місця знаходження органу досудового розслідування Державного бюро розслідувань у Шевченківському районі міста Києва, а саме за адресою: м. Київ, вул. Симона Петлюри, 15", - написав він у своєму блозі на "Українській правді" в середу.

На його думку, практично всі рішення слідчих суддів у кримінальних провадженнях центрального апарату ДБР ухвалював Печерський районний суд, отже, є підстави вважати ті рішення неправосудними.

"Адже, відповідно до КПК України, клопотання, наприклад, про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, обшуку подаються до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого знаходиться орган досудового розслідування. А ДБР знаходиться поза межами територіальної юрисдикції Печерського районного суду Києва", - пояснив адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА