20:16 12.12.2019

Продюсер Гарві Вайнштейн досяг попередньої мирової угоди з жінками, які обвинуватили його в сексуальних домаганнях

3 хв читати
Продюсер Гарві Вайнштейн досяг попередньої мирової угоди з жінками, які обвинуватили його в сексуальних домаганнях

Голлівудський продюсер Гарві Вайнштейн і правління його збанкрутілої кіностудії врегулювали поза судом конфлікти більш ніж з 30 передбачуваними жертвами сексуального насильства, повідомила The New York Times.

Усього скаржницям виплатять 25 мільйонів доларів. 18 з них розділять 6,2 мільйона, решта 18,5 мільйонів доларів дістануться позивачам, які подали груповий позов. Виплати на себе взяли страхові компанії, що представляють Weinstein Company.

Передбачувані жертви продюсера погодилися взяти у нього гроші і відмовитися від обвинувачень у домаганнях або зґвалтуваннях. На суді Вайнштейн не визнав провини.

За даними юристів, мирова угода отримала попереднє схвалення основних зацікавлених сторін, але поки не затверджена судом і не підписана.

Гарві Вайнштейн - співзасновник і колишній співголова кінокомпаній Miramax і Weinstein Co. У травні 2018 року він здався поліції і був відпущений на свободу під заставу в мільйон доларів.

Про зґвалтування продюсером говорили вісім жінок, більше 80 заявили про сексуальні домагання з його боку.

У травні 2019 року американські ЗМІ вже повідомляли, що Вайнштейн і його студія досягли попередньої угоди за всіма своїми зобов'язаннями. Тоді фігурувала загальна сума виплат у 44 мільйони доларів, 30 з яких повинні піти передбачуваним жертвам домагань Вайнштейна.

З осені 2017 року понад 80 жінок, зокрема відомі актриси і моделі, розповіли про домагання і насильство з боку Гарві Вайнштейна. За деякими з цих інцидентів продюсеру в 2018 році пред'явили кримінальні обвинувачення.

Серед тих, хто звинувачував Вайнштейна, - відомі актриси Анджеліна Джолі, Гвінет Пелтроу і Сальма Гаєк, але жодна з них не стала учасницею судового процесу.

Секс-скандал, у центрі якого опинився Гарві Вайнштейн, розгорівся в жовтні 2017 року. Спочатку він стосувався тільки продюсера, але потім багато жінок стали публічно скаржитися на домагання акторів і режисерів. Світом прокотилася хвиля акції під хештегом "Me Too".

Вайнштейн продюсував фільми, багато з яких стали кращими за останні 20 років і удостоїлися премій "Оскар" у різних номінаціях. Це, зокрема, "Англійський пацієнт" (1996), "Розумниця Вілл Хантінг" (1997), "Закоханий Шекспір" (1998), "Правила виноробів" (1999), "Інші" (2001), трилогія "Володар кілець", "Банди Нью-Йорка" (2002), "Холодна гора" (2003), "Авіатор" (2004), "Фаренгейт 9/11" (2004), "Чарівна країна" (2004), "Місто Гріхів" (2005 ), "Король говорить!" (2010), "Артист" (2011). Вайнштейн брав участь у випуску стрічок Квентіна Тарантіно: "Вбити Білла" (2004), "Безславні виродки" (2009), "Джанго вільний" (2012) і "Мерзенна вісімка" (2015).

Вайнштейн у розквіті кінематографічної слави був нагороджений Орденом Британської імперії і Орденом Почесного легіону. Після історії із звинуваченнями в Англії і Франції постало питання про позбавлення продюсера цих нагород.

Вайнштейн вже перестав бути членом американської Академії кінематографічних мистецтв і наук, членом Гільдії продюсерів і гільдії режисерів Америки, його виключили з Британського інституту кіно і Британської академії кіно і телевізійних мистецтв (BAFTA).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ прогресує на полі бою, а війна навряд чи закінчиться найближчим часом - глава розвідки США

Окупанти за минулий день обстріляли 9 громад Сумської області, зафіксовано понад 200 вибухів

Основний удар Росії розпочнеться наприкінці травня або на початку червня - ГУР

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА