21:59 06.11.2019

Американський дипломат Тейлор заявив, що допомогу Україні затримали через розслідування щодо Байденів

2 хв читати
Американський дипломат Тейлор заявив, що допомогу Україні затримали через розслідування щодо Байденів

Комітети палати представників конгресу США в середу опублікували свідчення тимчасового повіреного в справах США в Україні Білла Тейлора, надані в межах процедури імпічменту президента США Дональда Трампа.

"Свідоцтва посла Тейлора ... демонструють, що президент Трамп не надавав військової допомоги Україні і зумовив її видачу, а також вкрай важливу зустріч в Білому домі тим, що президент України повинен публічно оголосити про розслідування ... щодо Байденів і виборів 2016 року" , - йдеться в заяві комітетів з нагляду, закордонних справ та безпекової розвідки.

Бесіда з Тейлором зайняла 10 годин, вона відбулася за зачиненими дверима, зазначає агентство Associated Press. Наступного тижня, як очікується, Тейлор виступить на відкритих слуханнях.

У свідченнях, уривки з яких наводять американські ЗМІ, Тейлор говорить, що у нього було "чітке розуміння" про те, що військова допомога Україні надавалася в обмін на проведення українською владою розслідувань щодо сім'ї ймовірного конкурента Трампа на виборах Джо Байдена.

"У мене було чітке розуміння, що гроші, які надаються як допомога в сфері безпеки, не надійшли б доти, поки президент (України - ІФ) не може обіцяти проведення розслідування", - сказав Тейлор.

У понеділок комітети опублікували перші стенограми, пов'язані з процедурою імпічменту. Так, були опубліковані свідчення колишнього радника держдепартаменту США Майкла Маккінлі, який пішов у відставку в жовтні, і колишнього посла США в Україні Мері Йованович. Бесіди з чиновниками проходили за зачиненими дверима.

У вівторок комітети опублікували стенограми зі свідченнями, отриманими в межах процедури імпічменту президента США від постпреда США в ЄС Гордона Сондланда і колишнього спецпредставника США з України Курта Волкера.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА