20:33 31.10.2019

ВАКС 1 листопада обиратиме запобіжний захід нардепу Ярославу Дубневичу

2 хв читати
ВАКС 1 листопада обиратиме запобіжний захід нардепу Ярославу Дубневичу

Вищий антикорупційний суд України (ВАКС) в п'ятницю, 1 листопада, розпочне обрання запобіжного заходу для народного депутата Ярослава Дубневича (група "За майбутнє").

Як повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП), судове засідання розпочнеться о 13:00 за адресою: вул. Хрещатик, 42а.

Прокурори САП наполягають на застосуванні до нардепа запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення 93 млн грн застави.

Як повідомлялося, в четвер, 31 жовтня Верховна Рада підтримала подання генерального прокурора Руслана Рябошапки і надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Дубневича. Після цього особисто генпрокурор повідомив йому про підозру.

17 жовтня генпрокурор Рябошапка направив до Верховної Ради подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності Дубневича.

Національне антикорупційне бюро України зібрало достатньо доказів для повідомлення йому про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). За версією слідства, ці дії призвели до збитків розміром 93 млн 277 тис. грн.

Зібрані докази дають підстави підозрювати, що, будучи народним депутатом VIII скликання та перебуваючи на посаді голови комітету ВР з питань транспорту, він був обізнаний про фінансовий стан "Укрзалізниці", її потреби під час проведення держзакупівель, "а також мав вплив на засновників і посадових осіб ПАТ, яке є єдиним виробником стрілочних переводів, башмакоскидачів, пристроїв зрівнювальних, рамних рейок, хрестовин, контррейкових рейок та комплектів роздільного скріплення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА