14:58 28.10.2019

У Міносвіти ведуть переговори з Мінфіном про виділення окремої субвенції для підвищення зарплат деяким категоріям освітян

2 хв читати
У Міносвіти ведуть переговори з Мінфіном про виділення окремої субвенції для підвищення зарплат деяким категоріям освітян

У Міністерстві освіти і науки заявляють, що ведуть переговори з Міністерством фінансів щодо виділення окремої субвенції, яка дала б змогу підвищити зарплату деяким категоріям освітян.

"Підвищувати заробітну плату для педагогів дійсно необхідно, але ми виходимо з фінансових можливостей. Станом на сьогодні у нас немає такої фінансової можливості", - сказала заступник міністра освіти і науки України Любомира Мандзій на прес-конференції на тему: "Як правильно підвищувати зарплати вчителям?" у понеділок у Києві.

Водночас вона зазначила, що наразі Міносвіти веде переговори з Мінфіном щодо окремої субвенції, яка дала б змогу підвищити зарплату деяким категоріям освітян.

"Ведемо переговори. Маємо декілька варіантів, зокрема щодо молодих вчителів. Також важливе питання щодо вихователів установ дошкільної освіти", - зазначила заступник міністра, висловивши сподівання, що в результаті буде досягнуто якоїсь домовленості.

Як повідомлялося, попередній склад Кабінету Міністрів України в червні схвалив реформу оплати праці педагогів із підвищенням до чотирьох прожиткових мінімумів мінімального окладу до 2023 року. Передбачалося, що в 2020 році зарплата становитиме 2,5 прожиткового мінімуму, в 2021 році - 3 мінімуми, в 2022 році - 3,5 мінімуму і з січня 2023 року - 4 прожиткові мінімуми.

Зазначалося, що у 2020 році оклад молодих вихователів дитячих садків зросте на 68%, досвідчених вихователів - на 41%, молодих вчителів - на 53%, досвідчених вчителів - на 37%, молодих майстрів профосвіти - на 85%, досвідчених майстрів - на 50%, також на 10% мала зрости зарплата у тих педагогів (дошкільної та профосвіти), яких не торкнулися попередні підвищення.

Після призначення нового уряду новий міністр Новосад заявила, що виконати цю постанову в повному обсязі неможливо, оскільки на це потрібна значна сума коштів. Водночас обговорювалося, що буде піднято зарплати найбільш вразливим категоріям педагогів: молодим учителям і вихователям.

Пізніше депутат від фракції "Голос", член освітнього комітету Інна Совсун повідомила, що бюджетний комітет відхилив пропозиції освітнього комітету про збільшення на 5,1 млрд грн видатків на оплату праці педагогів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА