10:31 11.10.2019

Митрополит Епіфаній: Православна церква України сьогодні - це 7 тисяч парафій і 77 монастирів

2 хв читати
Митрополит Епіфаній: Православна церква України сьогодні - це 7 тисяч парафій і 77 монастирів

Менше ніж за рік від часу отримання Православною церквою України (ПЦУ) синодального патріаршого томосу про автокефалію до неї увійшли 7 тисяч парафій, 77 монастирів і 47 єпархій, повідомив предстоятель Церкви митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

"Коротко про те, що ми є, у цифрах станом на жовтень 2019 року: 7 000 парафій, 77 монастирів, 47 єпархій – це Православна церква України сьогодні. Із 58 архієреїв, які несуть служіння в ПЦУ, – 46 правлячих, вісім вікарних, чотири титулярних. Також три архієреї перебувають на спокої", - написав митрополит Епіфаній на своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вранці.

Він наголосив, що ПЦУ - відкрита й сучасна Церква, яка об'єднує всю Україну: з заходу на схід, з півдня на північ. "Великим Божим даром є те, що ми можемо спільно розділити радість святкувань та вагомих річниць українського православ’я, а також створювати нові сторінки історії вже незалежної помісної церковної родини разом!" - підсумував ієрарх.

Як повідомлялося 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий собор, на якому було створено Православну церкву України, її очолив митрополит Київський і всієї України Епіфаній. Перед Об'єднавчим собором відбувся помісний собор, Українська православна церква Київського патріархату та УАПЦ прийняли рішення про ліквідацію. До новоствореної церкви також приєдналися кілька ієрархів УПЦ (МП).

5 січня 2019 року Вселенський патріарх Варфоломій підписав томос про автокефалію ПЦУ, 6 січня вручив документ митрополиту Епіфанію. 3 лютого відбулася його інтронізація. 30 січня 2019 року було створено Київську митрополію Української православної церкви (Православної церкви України).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА