20:00 07.10.2019

Суд у Херсоні дозволив передати агентству АРМА судно Mriya, що постачало паливо для ЧФ РФ

2 хв читати
Суд у Херсоні дозволив передати агентству АРМА судно Mriya, що постачало паливо для ЧФ РФ

Херсонський міський суд у понеділок задовольнив клопотання правоохоронних органів Автономної Республіки Крим про передачу заарештованого судна Mriya (раніше - Vilga), яке постачало паливо для підрозділів Чорноморського флоту РФ в окупований Севастополь (Крим), Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

"Херсонський міський суд задовольнив клопотання правоохоронних органів автономії про передачу заарештованого судна Vilga (нині Mriya) Національному агентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА)", - йдеться в повідомленні прокуратури АРК у Telegram-каналі.

Як повідомлялося, 10 серпня представники Служби безпеки України зайшли на територію перевалки з метою обшуку пришвартованого до причалу судна Mriya ("Мрія"), що готувалося до відвантаження дизельного палива.

Раніше судно називалося Vilga і відвідувало порт Севастополя в 2015 році. За інформацією прокуратури АРК, у червні 2015 року це судно постачало паливо для підрозділів ЧФ РФ.

Судновласник неодноразово змінювався, а з 2015-го його власником стало ТОВ "Тефін", яке під час купівлі у колишніх власників отримало висновок про відсутність будь-яких претензій до танкера з боку правоохоронних і митних органів України.

Під час обшуку судна Служба безпеки України зупинила вивантаження палива і відібрала проби з порушенням технологічних вимог. Нафтопродукти були задекларовані і пройшли всі процедури митного контролю.

Херсонський міський суд 13 серпня відмовив в арешті судна "Мрія", прокуратура АР Крим подала апеляційну скаргу. 19 серпня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури.

Наприкінці серпня судно Mriya було доставлено в порт Херсона.

Наприкінці вересня капітану судна Mriya повідомлено про підозру в порушенні порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованої території. Слідство встановило, що підозрюваний, будучи капітаном судна Vilga, в 2015 році - 11 травня, 1 та 23 червня, 22 вересня - заходив до закритого порту "Севастополь" з метою доставки нафтопродуктів на головну нафтобазу Чорноморського флоту ВМФ РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Єрмак і кардинал Дзуппі обговорили повернення депортованих дітей та військовополонених

Нам потрібне суттєве прискорення постачання армії

Чоловіки призовного віку, які уточнили свої дані згідно із законодавством, зможуть подати заяви на отримання консульських послуг

Міноборони Франції оголосило про підготовку будівництва авіаносця - наступника "Шарля де Голля"

Зеленський подякував Латвії за рішення надати новий пакет військової допомоги Україні

Умєров представив особовому складу нового голову адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

Комітет міністрів Ради Європи ухвалив важливе рішення на шляху створення Спецтрибуналу щодо злочину агресії РФ

Українська авіація завдала ударів по 12 районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали одного ракетного і 29 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу зафіксовано 96 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА