20:08 16.09.2019

Трьом учасникам сутичок із поліцією в Харкові вручили підозри

2 хв читати
Трьом учасникам сутичок із поліцією в Харкові вручили підозри

Підозри в скоєнні злочину за ч. 2 ст. 345 Кримінального кодексу України (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) вручено трьом затриманим після сутичок із поліцією на вул. Римарській у Харкові в неділю.

"Вручили їм підозри. Завтра їх поведемо до суду. І суд ухвалить законне рішення", - сказав начальник Головного управління Національної поліції в Харківській області Валерій Сокуренко журналістам у понеділок.

За його словами, 17 вересня суд обиратиме затриманим запобіжний захід.

16 вересня Сокуренко вийшов до учасників акції протесту біля будівлі облуправління, яку організували представники громадських організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок", а також представниками харківського осередку політичної партії "Правий сектор".

Учасники протесту, майже півсотні людей, тримали плакати "ЛГБТ і поліція - одна коаліція", "Ні політичним репресіям", "Свободу націоналістам". Представник організації "Фрайкор" Георгій Тарасенко передав начальнику обласного управління поліції звернення з вимогою розібратися в діях поліції.

За словами Сокуренка, Головне управління Національної поліції в Харківській області проведе службову перевірку дій поліції 15 вересня. "Ми проведемо службову перевірку. Ми можемо все це зробити в рамках кримінального провадження... Ніхто нічого не намагається приховувати. Рішення буде ухвалено законне", - сказав він протестувальникам.

При цьому між поліцією та представниками громадських організацій, котрі брали участь у мітингу, виник конфлікт, про причини якого начальник облуправління поліції сказав: "Якщо люди починають розповідати поліцейським, що вони такі самі, як ті учасники параду, поліцейським, звісно, це не подобається". "Вони на службі перебувають. Чому його ображати, того поліцейського? Ображати їх почали. Жорстко ображати. Ті щось відповіли, ну а далі розпочався конфлікт", - розповів Сокуренко.

Як повідомлялося, 15 вересня на площі Свободи в Харкові відбувся Марш рівності "ХарьківПрайд", в якому взяли участь майже 2 тисячі осіб. До забезпечення порядку залучили понад 2,5 тисячі правоохоронців.

Одночасно з маршем рівності в Харкові відбувалося кілька акцій "за сімейні цінності". Після масових акцій у центрі міста відбулося кілька сутичок. Одна з них, на вулиці Римарській, - між поліцією та організаторами акцій "за сімейні цінності", представниками місцевих націоналістичних організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок".

Під час конфлікту в сторону поліцейських розпилили сльозогінний газ. Двоє правоохоронців дістали травм. З місця конфлікту до поліції доправили 17 осіб, зокрема представників організацій "Фрайкор", "Традиція і порядок".

Трьох із 17 доставлених до поліції затримали та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Повідомлялося, що їм готується повідомлення про підозру за ч. 2 ст. 345 КК.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА