18:48 09.09.2019

Рябошапка виступає за створення двох блоків розслідувань злочинів, пов'язаних із військовими

2 хв читати
Рябошапка виступає за створення двох блоків розслідувань злочинів, пов'язаних із військовими

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка пропонує створити в органах прокуратури два блоки розслідувань злочинів, пов’язаних із військовими, - щодо злочинів безпосередньо на лінії розмежування і щодо злочинів у сфері національної безпеки і оборони.

"Є у нас думка - зробити два важливих спеціалізованих блоки в рамках Генпрокуратури. Перший - це процесуальне керівництво тих злочинів, які вчиняються безпосередньо на лінії конфлікту, на лінії розмежування, оскільки там є своя специфіка, і ми всі розуміємо, що... прокурори в гарячих точках повинні мати пакет соціального забезпечення", - розповів Рябошапка в понеділок на засіданні комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, висловлюючи свою позицію щодо законопроекту про реформу органів прокуратури.

Тобто, за його словами, військові та цивільні прокурори, які працюють на лінії розмежування, матимуть соцпакет.

"Другий блок питань - це злочини у сфері національної безпеки і оборони. Я хотів би ввести в Офісі генпрокурора спеціальний напрям спеціальних прокурорів, які досліджуватимуть злочини, про які ми чули - це і "Укроборонпром", вибухи на складах, інші провадження, які пов'язані з тим, що у країни крали, тоді як країна була на війні", - пояснив генпрокурор.

За його словами, спеціальний заступник генпрокурора - спецпрокурор - займатиметься цим блоком питань.

"Тобто, прокуратура буде розділена на два напрями: власне військові злочини на лінії розмежування (Донецьк, Луганськ і Крим також). Це (розслідування) злочинів проти людяності, воєнні злочини, збір інформації та комунікація з Міжнародним кримінальним судом та іншими міжнародними судовими інститутами. Другий блок - це розслідування злочинів у сфері національної безпеки і оборони", - підсумував генпрокурор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА