09:14 26.08.2019

Рада розгляне законопроект про "спліт" одним із перших у фінансовій сфері - претендент на главу профільного комітету

2 хв читати
Рада розгляне законопроект про "спліт" одним із перших у фінансовій сфері - претендент на главу профільного комітету

Парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики серед перших у фінансовій сфері подасть на розгляд Верховної Ради у другому читанні законопроект про так званий "спліт", повідомив претендент на керівника комітету Данило Гетманцев.

"Ще один законопроект (серед перших - ІФ) - "спліт". Деякі його прийняття не хочуть, але ми все одно його підтримаємо. І не тому що Міжнародний валютний фонд згоден, це вторинне. Тому що діяльність комісії фінансових послуг абсолютно не ефективна. Це визнають усі", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"... У питанні про "спліт" ми наполягаємо на реформуванні органу, який не регулює, а робить вигляд, що регулює дуже важливі для країни відносини. І запропонована реформа нам здається дуже вдалим варіантом", - додав він.

Як повідомлялося, згідно з підписаним в кінці 2018 року з МВФ меморандумом, Україна взяла на себе зобов'язання прийняти закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо консолідації функцій з державного регулювання ринків фінансових послуг" (законопроект про "спліт") №2413а.

Верховна Рада 7 липня 2016 року підтримала зазначений законопроект у першому читанні.

Документом передбачається розподіл, або "спліт", функцій Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері фінансових послуг. Зокрема, нагляд і регулювання ринку страхових, лізингових і факторингових компаній, кредитних спілок, бюро кредитних історій, ломбардів та інших фінансових компаній перейде до Нацбанку України, а Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку здійснюватиме регулювання недержавних фондів: пенсійних, фінансування будівництва, операцій з нерухомістю.

Повний текст інтерв'ю претендента на главу комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Гетманцева буде опублікований в стрічці новин і на сайті "Інтерфакс-Україна".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Понад 3 тис. осіб уже отримали консультацію в Центрах рекрутингу української армії, понад 1 тис. - у процесі оформлення - Міноборони

Обвинувачення обох сторін про застосування хімічної зброї в Україні недостатньо обґрунтовані - ОЗХЗ

Унаслідок авіаудару в Комишувасі поранена людина, пошкоджені будівлі, виникла пожежа - Запорізька ОВА

Відсутність чиновника на роботі у зв'язку з військовою агресією РФ не є поважною причиною для прогулів - Верховний Суд

СБУ викрила мережу агентів ФСБ РФ, які готували вбивство президента України, затримано двох полковників Управління держохорони

НАЗК виявило ознаки незаконного збагачення мера Очакова

Кабмін продовжив на місяць відстрочку від призову, яка надана рішеннями Мінекономіки

Опитування: 83% українців вважають, що держава має втрутитися в діяльність УПЦ (МП), 82% не довіряють цій церкві

На Центральному залізничному вокзалі Києва відкрився інформаційний пункт рекрутингу до ЗСУ

У протоці Босфор сів на мілину суховантаж Alexis, що прямував з України до Єгипту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА