18:30 30.07.2019

Банк Capital One піддався кібератаці, що торкнулася 106 млн клієнтів

2 хв читати
Банк Capital One піддався кібератаці, що торкнулася 106 млн клієнтів

Американський банк Capital One Financial Corp постраждав від кібератаки, в результаті якої хакер отримав доступ до персональних даних близько 106 млн клієнтів банку і людей, які подали заявку на отримання кредитних карт.

У кібератаці підозрюється 33-річна Пейдж Томсон, ФБР затримало її в Сіетлі в понеділок. Їй пред'явлено звинувачення в зломі системи захисту для отримання доступу до даних клієнтів банку, які зберігалися в хмарному сервісі Amazon.com, пише Dow Jones.

Викрадені дані включали інформацію, надану клієнтами і невеликими компаніями, які подали заявку на отримання кредитних карт Capital One в період з 2005 по 2019 рік, в тому числі адреси, дати народження та відомості про доходи.

Томсон - колишня співробітниця Amazon Web Services Inc. У резюме Томсон також говориться, що вона працювала в компанії, що займається хмарними обчисленнями, на посаді системного інженера в 2015-2016 роках, при цьому назва компанії не уточнюється.

В результаті атаки Томсон отримала доступ приблизно до 140 тис. номерів соціального страхування і 80 тис. банківських рахунків, а також кредитної і платіжної історії клієнтів Capital One.

Хоча представники банку повідомили, що вкрадені дані навряд чи були поширені або використані в шахрайських цілях, в обвинувальному акті проти Томсон йдеться, що вона збиралася викласти їх в інтернет. Capital One повідомив, що продовжує розслідування і що інцидент, як очікується, буде коштувати банку від $ 100 млн до $ 150 млн.

Акції Capital One в ході торгової сесії у вівторок дешевшають на 5,7%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА