07:40 28.05.2019

Муженко подав рапорт про передачу справ новому главі Генштабу

1 хв читати
Муженко подав рапорт про передачу справ новому главі Генштабу

Колишній начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко подав рапорт про передачу справ і посади новому главі Генштабу Руслану Хомчаку.

"З липня 2014 року я мав честь очолювати Генеральний штаб Збройних Сил України, на який покладається відповідальність за планування і організацію збройної відсічі агресору. Військовослужбовці Збройних Сил без коливань встали на захист свободи і незалежності України, гідно виконуючи свій конституційний обов'язок", - написав Муженко в Фейсбук, оприлюднивши копію рапорту на ім'я міністра оборони Степана Полторака.

Також він побажав новому главі Генштабу "ще більше зміцнити придбаний бойовий дух і поліпшити бойові можливості армії".

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський призначив Хомчака начальником Генерального штабу - головнокомандувачем Збройних сил України замість звільненого з цієї посади Муженка. Відповідні укази президента України №301 / 2019 і №302 / 2019 від 21 травня 2019 року оприлюднено на сайті глави держави.

Руслан Борисович Хомчак (1967г.р.) - генерал-лейтенант Збройних сил України, учасник війни на Донбасі, екс-начальник штабу Сухопутних військ ЗСУ (2016-2017гг).

З лютого 2017р і до призначення начальником Генштабу ЗСУ обіймав посаду головного інспектора Міністерства оборони.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА