08:45 29.04.2019

Главу американської в'язниці Гуантанамо звільнили після розслідування

1 хв читати
Главу американської в'язниці Гуантанамо звільнили після розслідування

Адмірал ВМС США Крейг Стівен Фаллер звільнив контр-адмірала Джона Рингу, який очолював американську в'язницю Гуантанамо на Кубі. Про це повідомляє газета New York Times.

За даними видання, Ринг був звільнений з посади у зв'язку з "втратою впевненості в його здатності" до управління. Виконуючим обов'язки командира в'язниці призначено заступника Ринга, бригадного генерала Джона Хассі.

За словами офіційного представника Південного командування США Аманди Азубуіке, яка веде нагляд за в'язницею, звільнення Рингу стало наслідком місячного розслідування, розпочатого в березні поточного року. Про яке саме розслідуванні йдеться, видання не уточнює.

В'язниця для міжнародних терористів на військовій базі Гуантанамо була відкрита президентом США Джорджем Бушем у 2002 році після терактів 11 вересня 2001 року для утримання злочинців, обвинувачених у тероризмі. Закриття цієї в'язниці було однією з головних передвиборчих обіцянок колишнього президента США Барака Обами в першу передвиборчу кампанію в 2008 році, проте жодна з його пропозицій не була схвалена конгресом.

У січні 2018 року нинішній президент США Дональд Трамп підписав наказ про збереження в'язниці. Наразі під вартою в Гуантанамо перебувають 41 осіб.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА