19:27 26.04.2019

Громадянам США в Україні на тлі хвилі повідомлень про замінування радять уникати натовпу і моніторити ЗМІ

1 хв читати
Громадянам США в Україні на тлі хвилі повідомлень про замінування радять уникати натовпу і моніторити ЗМІ

Посольство США в Україні надало рекомендації своїм громадянам з огляду на шквал анонімних повідомлень про замінування аеропортів, урядових будівель і станцій метро в різних містах країни.

Як зазначено на сайті посольства в попередженні від 26 квітня, в Києві та "у всій країні" відзначається зростання кількості повідомлень про замінування вищеназваних об'єктів.

Зважаючи на це громадянам США радять уникати натовпу, дотримуватися інструкції місцевих правоохоронних органів і моніторити оновлені дані в медіа. Також варто бути готовим до присутності більшої ніж зазвичай, кількості правоохоронців, до можливих перекрить вулиць, обмежень та обшуків. Громадянам США рекомендують бути пильними до свого оточення.

Як повідомлялося, останнім часом в Україні правоохоронці фіксують шквал анонімних повідомлень із помилковими погрозами терористичного характеру. "Лише протягом останнього тижня в різних регіонах України зафіксовано 93 неправдиві анонімні повідомлення, які надійшли телефонним зв`язком, а також були надіслані через мережу інтернет. Переважна більшість цих меседжів носить серійний характер: здійснюється або розсилка листів з однієї електронної адреси, або хвиля дзвінків про мінування надходить протягом короткого проміжку часу", - повідомили в СБУ.

З потенційно небезпечних місць було евакуйовано понад 2 тис. осіб. Після ретельного обстеження об'єктів та прилеглої території вибухових пристроїв та речовин правоохоронці не виявили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА