08:15 17.04.2019

До МКС стартує американський вантажний космічний корабель Cygnus

2 хв читати
До МКС стартує американський вантажний космічний корабель Cygnus

Американська ракета-носій Antares з вантажним космічним кораблем Cygnus в середу повинна стартувати до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляє Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA).

Запуск намічений на 16:46 за східним часом США з космодрому Воллопс, який розміщується на однойменному острові біля атлантичного узбережжя американського штату Вірджинія.

Стиковка корабля Cygnus з МКС запланована на 19 квітня. Вона буде здійснюватися шляхом захоплення вантажівки дистанційною рукою-маніпулятором Canadarm-2 МКС, яким управлятиме американський астронавт Ен Макклейн, і наступним приєднанням вантажного корабля до американського сегменту станції - модуля Unity.

За повідомленням NASA, погодні умови поблизу космодрому на 90% сприятливі для проведення запуску.

Напередодні запуску до МКС американська ракета-носій з "вантажівкою" в понеділок була встановлена на стартовому майданчику на космодромі Воллопс. Спеціальний поїзд доставив ракету з цеху горизонтальної збірки до розташованого в півтора кілометрах від нього стартового столу.

Запуск здійснюється в рамках комерційного контракту NASA з корпорацією Northrop Grumman, якій належить ракета-носій і автоматичний вантажний космічний корабель. Cygnus має доставити на МКС близько 3,4 тонн вантажу, зокрема, продовольство, а також обладнання та матеріали для проведення десятків наукових досліджень.

Вантажний корабель буде знаходитися в складі МКС до 23 липня. Він забере з собою зі станції сміття і відходи. Після розстикування "вантажівка" виведе на орбіту малі супутники.

Cygnus продовжить автономний політ до грудня, коли він буде зведений з орбіти і припинить своє існування в акваторії Тихого океану. Велика його частина згорить у щільних шарах атмосфери Землі. Зокрема, політ "вантажівки" триватиме рекордні для цього типу кораблів вісім місяців.

Це буде 11-й політ американської космічної вантажівки даного типу до МКС. Був також ще один невдалий запуск у 2014 році, коли "вантажівка" не долетіла до станції внаслідок аварії ракети-носія Antares. Перший запуск Cygnus відбувся 18 вересня 2013 року.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Набережному шосе в Києві 27 квітня короткочасно обмежать рух транспорту - КМДА

Окупанти вивели на бойове чергування в Чорне море два носії "Калібрів" - Сили оборони півдня

Інформатора воєнної розвідки РФ, який шпигував за артилерією ЗСУ, засуджено до 11 років в'язниці

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА