20:22 15.04.2019

Батько Ассанжа закликає екстрадувати сина на батьківщину в Австралію

2 хв читати
Батько Ассанжа закликає екстрадувати сина на батьківщину в Австралію

Джон Шиптон - батько заарештованого в Лондоні засновника Wikileaks австралійського і еквадорського журналіста Джуліана Ассанжа - звернувся до австралійської влади із закликом домогтися екстрадиції його сина до Австралії.

"Це можна легко вирішити - задовільним для всіх чином. Під час зустрічі між одним сенатором і одним високопоставленим співробітником міністерства закордонних справ (Австралії - ІФ) йшлося про те, щоб екстрадувати Джуліана до Австралії", - заявив Дж.Шиптон австралійському виданню Herald Sun.

"Я бачив, як його (Дж.Ассанжа - ІФ) стягували поліцейські сходами, і він не виглядав добре. Мені 74 роки, і я виглядаю краще за нього - в 47 років. Це такий шок", - додав він.

Однак, нагадують західні ЗМІ, в п'ятницю прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон заявив, що Канберра не має наміру вдаватися до особливих заходів у зв'язку з ситуацією навколо Дж.Ассанжа.

Дж.Шиптон є біологічним батьком Дж.Ассанжа, проте вперше вони зустрілися, коли Дж.Ассанжу виповнилося 25 років.

Британська поліція змогла раніше цього тижня заарештувати Дж.Ассанжа в Лондоні після того, як влада Еквадору відкликала у нього право на притулок. Поліція британської столиці повідомила, що засновник WikiLeaks був арештований, зокрема, в зв'язку із запитом США на його екстрадицію.

У США він обвинувачується в розголошенні секретної інформації. За це Дж.Ассанжу може загрожувати до п'яти років ув'язнення.

У Швеції проти засновника WikiLeaks було заведено справу про зґвалтування і сексуальні домагання, які нібито відбувалися в серпні 2010 року. Сам засновник WikiLeaks стверджує, що розслідування щодо нього було політично мотивованим, так як воно почалося після масштабної публікації WikiLeaks документів Пентагону.

Попереднє розслідування щодо Дж.Ассанжа в Швеції було припинено в травні 2017 року. Минулого четверга прокуратура Швеції отримала запит від адвоката шведського позивача про відновлення попереднього розслідування стосовно Дж.Ассанжа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Парламент Естонії запропонував Естонській православній церкві порвати з Московським патріархатом

Пожежа на "Хімрезерві" не призвела до погіршення якості повітря - голова Кіровоградської ОВА

Зеленський: Президент Литви підтвердив свою участь у Саміті миру у Швейцарії та висловив готовність активно сприяти участі інших країн

Суд засудив ухилянта до трьох років позбавлення волі - прокуратура

МСЕК встановлюватиме ступінь втрати працездатності та інвалідності військовослужбовців на підставі рішення ВЛК - МОЗ

Зеленський і Каллас обговорили майбутній Саміт миру у Швейцарії та фіналізацію двосторонньої безпекової угоди

Іще у 94 школах Київщини почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки - ОВА

Окупанти вдарили по двох селах на Харківщині, інформації про постраждалих немає - Синєгубов

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА